Too Good To Go

Vandaag was ik weer eens in de supermarkt om mijn Too Good To Go pakket op te halen. En omdat ik er zo enthousiast over ben en vind dat iedereen deze app op zijn telefoon moet hebben besloot ik er een artikel over te schrijven.

Even wat cijfers
In Nederland wordt jaarlijks voor honderden euro’s en tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton aan eten weggegooid. Waarschijnlijk is dit geen nieuws voor je. Zelf krijg ik daar altijd de kriebels van. Als iets echt over de datum is of beschimmeld gooi je het uiteraard weg. Maar als 1 ei gesneuveld is kun je die andere 9 nog best eten. Helaas werkt dat zo niet in een supermarkt en wordt alles weggegooid. Hetzelfde met eten dat op de datum is moet allemaal de container is. Daardoor ontstaat dus de voedselverspilling en worden er tonnen aan eten weggegooid waar niks mis mee is. Zonde!

Ontstaan
Daarom bedachten in 2015 een aantal Deense jongeren het concept van Too Good To Go. Zij zaten in een restaurant te eten en zagen dat de medewerker een schaal vol eten in de container gooide. Eten waar niks mis mee was maar wat te lang had gestaan en weggegooid moest worden. De jongeren bedachten toen samen met de eigenaar van het desbetreffende restaurant en wat andere horeca bedrijven het concept TGTG. Na Denemarken volgden ook Duitsland, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Noorwegen. En daarna ook Australië, Canada en Amerika. In Nederland werd het concept in 2018 beschikbaar.

Hoe werkt het
Het is echt heel simpel: Je download de app en kunt zien welke supermarkten, bakkerijen, horecabedrijven etc. in jouw buurt meedoen. Die kun je aanvinken als favoriet en als er een maaltijd beschikbaar is in de door jou als favoriet aangevinkte winkel kun je klikken op ‘koop nu’. Vervolgens betaal je het bedrag wat er bij staat, zo rond de €5,00. De app geeft aan dat je de box hebt betaald, dat deze gereserveerd is en je die op een bepaald tijdstip kan ophalen. Bij de ene winkel kan dit de hele dag, bij de ander alleen op bepaalde tijdstippen. In de box zit eten in met de minimale waarde van €15,00. Dus je krijgt altijd meer dan waar je voor betaald.

Ophalen
Ik heb mijn box besteld en opgehaald bij de supermarkt in Ouddorp bij de kassa. Doorgegeven dat ik voor Too Good To Go box kwam en een medewerker liep naar achteren naar het magazijn en kwam terug met een kartonnen tasje. Het zijn geen grote tassen maar er zit toch altijd best wat in: vlees, groente, k&k maaltijden, yoghurt, kaas en/of fruit. De tassen zijn al van te voren gevuld dus je kunt niet kiezen wat je wilt hebben. Daardoor eet je misschien eens iets wat je normaal niet zo snel zult kopen.

Het was voor mij nu de derde keer dat ik een pakket ophaalde. Ik doe het niet wekelijks maar zo af en toe vind ik het toch een leuke verrassing. En je helpt mee aan een beter milieu tegen verspilling. Win-Win dus.

Heb jij de app al gedownload?

Liefs,

Charlotte

Gepubliceerd door Charlotte

Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Ik ben Charlotte, 29 jaar en woon op het mooie toeristische Goeree-Overflakkee. In het dagelijks leven werkzaam op een vakantiepark in de buurt. Je kunt hier huis- tuin- en keukenberichten lezen over onderwerpen die dicht bij mij staan waaronder het alleen wonen. Ik vind het fijn om mijn hersenspinsels van mij af te kunnen schrijven en te delen. Daarom zal er zo nu en dan een blog online komen. Geen vaste dagen of vast aantal per week maar gewoon als ik er zin in heb. Like, reageer, geef tips, onderwerpen of wat je maar wilt. Word ik in ieder geval heel blij van :). Pak een kop koffie of thee en kijk eens rond. Er is genoeg leesvoer te vinden. Veel leesplezier! X Liefs, Charlotte

Eén opmerking over 'Too Good To Go'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: