Lieve jij

Lieve jij die nu volop bezig bent met het perfecte kerstdiner voor te bereiden.
Lieve jij die alle kinderen en misschien kleinkinderen om zich heen heeft met kerst.
Lieve jij die deze 2 dagen volledig heeft volgepland om alle families te bezoeken.
Lieve jij die dit jaar gezinsuitbreiding heeft gehad.
Lieve jij die dit jaar voor het eerst niet alleen maar samen kerst viert.

Lieve jij die nu alleen thuis op de bank zit en geen idee waar je welkom bent.
Lieve jij die zo graag met de hele familie kerst had gevierd maar wat door omstandigheden niet (meer) kan.
Lieve jij die door financiële omstandigheden geen kerstdiner kan betalen voor je gezin.
Lieve jij die dit jaar misschien een gezinslid is verloren waardoor er nu een lege stoel aan de tafel staat.
Lieve jij die nu niet meer samen maar alleen bent.

Lieve jij, ik weet niet hoe deze dagen voor je zijn. Misschien pas je in het perfecte plaatje van de reclames: Perfecte kerstdiners, gezelligheid, familie, lichtjes, cadeautjes, warmte.
Misschien herken je je meer in het tegenovergestelde, zie je ieder jaar weer op tegen de dagen omdat je bij niemand welkom voelt, omdat je ieder jaar weer een familielid mist aan tafel, heb je jarenlang kerst gevierd met je partner die er nu niet meer is of ben je gevlucht uit je thuisland en voel je je alleen in zo’n vreemd koud land.

Hoe je deze dagen ook beleeft, ik wens je toe dat je in deze dagen iets mag zien van het Licht, ik wens je Vrede toe, Liefde, Bescherming en dat we niet alleen deze 2 dagen maar ook over een aantal maanden nog mogen omzien naar elkaar.

Met kerst denken wij christenen er aan dat Jezus als baby naar de aarde kwam om iedereen die gelooft te redden van de dood.
Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. Johannes 3:16

Dan gaat het niet om het perfecte kerstmenu, de mooiste of grootste boom of cadeautjes, of je de mooiste kerstjurk aan hebt of, of je wel of niet met je kinderen/kleinkinderen aan tafel zit.
Het gaat er voor ons om dat Jezus uit Liefde voor ons Zijn leven in de Hemel opgaf en er voor koos om als baby naar de wereld te komen. Dat blijf ik fascinerend vinden. Hij moest het niet, Hij wilde het. Uit Liefde. Zodat wij gered kunnen worden. En daar mag ik ieder jaar weer bij stil staan.

Fijne feestdagen.

Liefs,

Charlotte

Gepubliceerd door Charlotte

Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Ik ben Charlotte, 29 jaar en woon op het mooie toeristische Goeree-Overflakkee. In het dagelijks leven werkzaam op een vakantiepark in de buurt. Je kunt hier huis- tuin- en keukenberichten lezen over onderwerpen die dicht bij mij staan waaronder het alleen wonen. Ik vind het fijn om mijn hersenspinsels van mij af te kunnen schrijven en te delen. Daarom zal er zo nu en dan een blog online komen. Geen vaste dagen of vast aantal per week maar gewoon als ik er zin in heb. Like, reageer, geef tips, onderwerpen of wat je maar wilt. Word ik in ieder geval heel blij van :). Pak een kop koffie of thee en kijk eens rond. Er is genoeg leesvoer te vinden. Veel leesplezier! X Liefs, Charlotte

Eén opmerking over 'Lieve jij'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: