Het verhaal met de slotenmaker

Dit artikel is om te waarschuwen voor de risico’s en voor mijzelf om het van mij af te schrijven.

Zondagavond 21:30, ik zet mijn fiets in de schuur en merk dat ik geen sleutel bij me heb… Shhhhhiiittt… Hoe kom ik er nu in? Eerste gedachte: slotenmaker! Dus gebeld en 25 minuten later zou er iemand komen. Ik opgelucht. Over een klein half uurtje zou ik er weer in kunnen.

Om 22:10 nog niemand. En ook geen telefoontje met de mededeling dat hij in de buurt was.. Dus maar weer gebeld naar het bedrijf met de vraag waar hij nou bleef? ‘Hij gaat u nu bellen?’ Nou niet dus.. Daar stond ik dan in de gang van mijn flat te wachten en toch best gefrustreerd te raken. Tijdens het appen met mijn moeder zei ik dat ik er niet in kom omdat de sleutel binnen lag, waarop zij vroeg of pa dan niet met de sleutel moest komen? Mijn ouders hebben een sleutel maar omdat die niet in de buurt wonen en mijn vader ’s nachts werkt dacht ik dat hij al sliep dus vandaar niet gebeld. Tja, wist ik veel dat die maandag vrij was..
Dat veranderde de zaak best wel. Dan moet ik maar wat meer moeite doen, maar kan ik er wel gratis in. Ik stond tegelijkertijd ook met een andere bekende te appen die het aanbood om dan naar mijn ouders te rijden. Tja, dan kost het maar een ritje Ouddorp, maar dat is altijd nog goedkoper dan de kosten van een slotenmaker.
Maar omdat hij (volgens de meneer aan de telefoon) ieder moment hier zou zijn durfde ik niet te bellen om te annuleren, maar besloten om zodra hij hier zou zijn te zeggen dat het niet hoefde.

Om 22:20 belde de man met de mededeling dat hij er bijna was. Eindelijk! Totaal heb ik 1 uur staan wachten, wat dus 20 minuten had moeten zijn.

Als eerste kreeg ik de kosten te zien op het tabel dat hij had meegenomen.
Hou je vast: bedragen weet ik niet meer precies maar dit was het ongeveer:
Voorrijkosten: €30,00
Flipperen: €150,00
Zondagsavondtarief: €175,00
BTW: 21%
En dan kwam er nog wat kosten bij.

Ik weet niet hoe dat met jou is, maar ik vind dat best prijzig! Nu snap ik dat het geld kost en voorrijkosten en natuurlijk heel stom dat ik niet had nagedacht over zondagsavondtarief.. maar ja, ik heb nog nooit iemand nodig gehad op zondagavond.
Dus gezegd dat ik een andere oplossing heb gevonden en het niet hoefde.
Vond hij op z’n zachtst gezegd niet zo leuk.. het heeft me 20 minuten gekost voordat hij eindelijk weg was. Meneer kon er met zijn verstand absoluut niet bij dat ik geen €200,00 (want dat was de korting die hij wel wilde geven + eventueel btw korting als ik cash betaalde) wilde betalen voor 2 tellen werk. Ik vond dat nogal lastig: je staat daar om 22:30 voor de deur, wilt er gewoon in, er staat iemand die je kan helpen maar dat gaat je wel een enorm bedrag kosten en die dan ook niet weg wilt. Ondertussen werd ik ook nog door verschillende mensen gebeld of geappt dat ik het echt niet moest doen omdat het te duur was. Dat maakte mij wel zekerder van mijn zaak maar ondertussen stond ik daar nog met een wildvreemde man die bleef aandringen en niet weg wilde.
Uiteindelijk heb ik €65,00 annuleringskosten en €30,00 voorrijkosten moeten betalen. Nog steeds heel veel geld voor eigenlijk niks maar ik was er wel van af en altijd nog goedkoper dan €200,00.

Ik kreeg nog de waarschuwing dat er echt flink misbruik wordt gemaakt van de situatie: je wilt er in en zij kunnen je helpen. Eerst wordt er gezegd dat het €200,00 gaat kosten maar uiteindelijk kost het honderden euro’s meer. De gevallen waarin dit voorkomt zijn niet zeldzaam. Dat gaf mij nog meer de overtuiging dat ik het echt niet wilde. Ook al kon ik aan zijn blauwe ogen niet zien of hij een oplichter was, voor €1700,00 wilde ik ook echt geen risico nemen.

Om 22:50 was hij ein-de-lijk weg! daar ben ik mooi van af, dacht ik. En was het wachten tot de taxi zou komen om de reservesleutel op te halen.
5 tellen later, telefoon: ‘Had je niet even na kunnen denken voordat je ons belde?!’ Uhhh… daar was hij weer. De slotenmaker waarvan ik dacht dat ik er vanaf was, ging nog even door met boos zijn.
‘Door JOU zijn wij nu klanten kwijt. Omdat Jij niet nadacht. Wat denk je nou dat het gratis is? Je moet echt eens nadenken de volgende keer!’
Heel onbeschoft! Dus heb ik maar opgehangen. Want naar iemand luisteren die tegen mij, als klant, gaat staan schreeuwen heb ik helemaal geen zin in.

Zo beleef je dus nog eens wat op een zondagavond. Les voor de volgende keer is dus sowieso om niet op zondagavond een slotenmaker te bellen. En als het toch ooit eens nodig is eerst te vragen naar de exacte kosten. Nu had ik wel gelezen dat het snel en betaalbaar was maar wat is betaalbaar?
En mijn 2e reservesleutel, die heeft inmiddels een ander woonadres gevonden.

Heb jij wel eens een slotenmaker moeten bellen?

Liefs,

Charlotte

Gepubliceerd door Charlotte

Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Ik ben Charlotte, 29 jaar en woon op het mooie toeristische Goeree-Overflakkee. In het dagelijks leven werkzaam op een vakantiepark in de buurt. Je kunt hier huis- tuin- en keukenberichten lezen over onderwerpen die dicht bij mij staan waaronder het alleen wonen. Ik vind het fijn om mijn hersenspinsels van mij af te kunnen schrijven en te delen. Daarom zal er zo nu en dan een blog online komen. Geen vaste dagen of vast aantal per week maar gewoon als ik er zin in heb. Like, reageer, geef tips, onderwerpen of wat je maar wilt. Word ik in ieder geval heel blij van :). Pak een kop koffie of thee en kijk eens rond. Er is genoeg leesvoer te vinden. Veel leesplezier! X Liefs, Charlotte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: