6 tips met dingen die je kunt doen als je verplicht thuis bent.

En toen zat ik opeens thuis. Net als vele anderen stopte gisteravond 15 maart totaal onverwachts mijn baan. We voelden het al aankomen in de groepsapp. De horeca moet om 18:00 de deuren sluiten maar voor ons als supermarkt was er nog niks bekent. Maar ja, een gast gaat niet op vakantie alleen voor de supermarkt. Je gaat naar Centerparcs voor het zwembad, de animatie en de omgeving. Als dat vrijwel allemaal wegvalt dan is er weinig meer aan. Dus al snel nadat bekent was gemaakt dat de Horeca dicht moest kregen we bericht dat alle Centerparcs parken de deuren sloten. Iets waar ik zelf wel rekening mee had gehouden dat het zou gaan gebeuren. De vraag was alleen wanneer? Gelukkig heb ik een contract en zal dus nu gewoon worden doorbetaald maar voor zelfstandigen of mensen met een 0-uren contract is het toch een flinke zorgelijke tegenslag. Mocht je in die groep vallen: sterkte! Ik hoop en bid dat de financiële strop mee mag vallen en we snel weer uit deze toch wel spannende situatie komen.

Mocht je nu geen idee hebben hoe je de komende 3 weken moet doorkomen, dan bij deze wat tips:

 • Hou de grote voorjaarsschoonmaak. Maar dan ook echt letterlijk. Ruim die zolder of kelder eens op, sorteer je kledingkast opnieuw of maak de diepvries eens helemaal schoon. Je kunt vast wel een klusje verzinnen dat normaal altijd blijft liggen.
 • Doe zoals het tv-programma ‘ons huis vol spullen.’ In dit RTL programma ruimen deelnemers onder begeleiding van een opruimcoach hun overvolle huis vol spullen helemaal op. Voor de deur worden 2 containers gezet: 1 rode container moet worden gevuld met spullen die weg moeten en 1 groene container die gevuld word met spullen die later weer terug in huis mogen.
  Nu is het natuurlijk iets te gek om 2 containers voor de deur te zetten, maar ga eens door al je spullen en vraag je af: heb ik het nog nodig, word ik er blij van of heeft het emotionele waarde? Als je op alle drie de vragen NEE kunt zeggen, dan weg er mee! Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. (Iets wat ik zelf ook nog moet leren soms.) En mocht je binnen nu en een jaar willen verhuizen, dan hoef je niet nog eens te sorteren.
 • Ga puzzelen, lezen, haken, muziek maken, zingen, koken, bakken, klussen of verzin het maar. Geniet van de rust en doe iets ontspannends. Misschien heb je nog boeken in de kast die je nog nooit hebt gelezen en nu de tijd voor hebt.
 • Bied je aan als oppas, kok, schoonmaakster, hondenuitlaatservice etc. De één kan nu een soort van profiteren van de situatie en heeft nu 3 weken verplicht vakantie terwijl de ander de benen uit zijn of haar lijf moet werken en daarna ’s avonds ook nog moet koken en schoonmaken. Ik weet uit ervaring dat je na een lange werkdag daar echt geen energie meer voor hebt. Hoe fijn is het dan om juist in deze tijd voor elkaar klaar te staan en elkaar te helpen?
 • Stuur een paar kaartjes rond. Dit past zelf minder bij mij maar misschien wel voor jou. Mensen die mij kennen weten dat ik zelf niet echt een kaartjes persoon ben. Mijn moeder en 2 zussen dan juist weer wel. Maar in dat geval heb ik echt de genen van m’n vader gekregen. Ik vind het zo zonde dat je het na een paar dagen of weken weer in de prullenbak gooit. Alleen als er echt een bijzondere reden is kan ik je misschien wel een kaartje sturen maar anders denk ik er gewoon niet aan. En als ik een kaartje stuur zet ik er wel een verhaaltje bij. Niet alleen de groetjes en doei. Maar persoonlijk stuur ik liever een berichtje. Dus mocht je toch een kaartje van me krijgen weet dan dat dat best uitzonderlijk is en ik dan speciaal voor jou naar de markt (meestal) ben gefietst, gekozen, gekocht, geschreven en gepost. Want zoals je zult begrijpen heb ik geen la vol kaarten liggen.
 • Nu de fitnessscholen dicht zijn kun je zelf thuis aan de slag. Gelukkig zitten we nog niet zoals in Italië verplicht thuis, hopelijk komt het ook niet zo ver, maar ik hou nu overal rekening mee.
  Dus zolang het nog mag en kan: ga naar buiten! Ga dagelijks een uurtje lopen, fietsen, rennen of iets anders waar je energie van krijgt.
  En moet je helaas toch verplicht binnen zitten, doe dan mee met een online fitcamp. Op Youtube zijn genoeg filmpjes te vinden met voorbeelden om in beweging te blijven.

Hopelijk kun je hier iets mee. Sterkte als je nu in een zorgelijke tijd leeft en niet weet of jouw bedrijf het gaat redden of als je niet weet of je volgende maand nog werk heb. En DANKJEWEL als je nu overuren moet draaien en de hele dag bezig bent met levens redden, de supermarkten dagelijks voorziet van eten die net zo snel weer worden leeggehaald of extra veel nu moet schoonmaken om het virus zo goed mogelijk te bestrijden. Op welke manier je er nu ook qua werk mee betrokken bent: DANKJEWEL!

En nu zelf eens verzinnen waar ik morgen mee ga beginnen.

Liefs,

Charlotte

Gepubliceerd door Charlotte

Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Ik ben Charlotte, 29 jaar en woon op het mooie toeristische Goeree-Overflakkee. In het dagelijks leven werkzaam op een vakantiepark in de buurt. Je kunt hier huis- tuin- en keukenberichten lezen over onderwerpen die dicht bij mij staan waaronder het alleen wonen. Ik vind het fijn om mijn hersenspinsels van mij af te kunnen schrijven en te delen. Daarom zal er zo nu en dan een blog online komen. Geen vaste dagen of vast aantal per week maar gewoon als ik er zin in heb. Like, reageer, geef tips, onderwerpen of wat je maar wilt. Word ik in ieder geval heel blij van :). Pak een kop koffie of thee en kijk eens rond. Er is genoeg leesvoer te vinden. Veel leesplezier! X Liefs, Charlotte

Eén opmerking over '6 tips met dingen die je kunt doen als je verplicht thuis bent.'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: