Op zoek naar een nieuw huis

Een paar weken geleden had ik een bezichtiging in een andere woning een paar dorpen verder. Een leuke benedenwoning met 1 slaapkamer en een tuintje. Perfect voor mij alleen en dan zou er ook nog iemand af en toe kunnen komen logeren. Dus in de dagen nadat ik te kennen had gegeven dat ik interesse had was het hopen en bidden dat ik het zou krijgen. Ik was toen ook zo blij toen ik een e-mail van de woningbouwvereniging kreeg dat ik mocht gaan kijken. Hopelijk zou het echt iets zijn en zou ik na bijna 7 jaar weer kunnen verhuizen.

Mei 2013 kwam ik in mijn huidige appartementje wonen. Direct toen ik binnen stapte wist ik dat ik hier wilde wonen. Hoewel het verre van was en is, was het voor mij toch wel perfect voor dat moment: klein, gezamenlijke tuin die ook nog eens wordt onderhouden door hoveniers, centrale voordeur en eigen voordeur in de hal, leuke buren, hoewel dat laatste toch wel zeer regelmatig verandert. Maar voor mij helemaal goed, dus na wat klussen had ik een nieuw thuis.

Maart 2020
Inmiddels zijn we bijna 7 jaar verder en woon hier nog steeds met best wel plezier, maar ik weet dat het tijd is voor iets anders. Vanaf het moment dat ik hier woon sta ik weer ingeschreven bij de woningbouwvereniging en na al die jaren nu inmiddels voldoende punten opgebouwd om een woning te kunnen krijgen.

In oktober 2019 kreeg ik de langverwachte mail van de woningbouwvereniging: Er was een huisje waar ik mocht kijken. Op het eerste zicht een fijne kleine eengezinswoning met tuin. Maar toen ik binnen stapte zakte de moed al in m’n schoenen: jaren niet onderhouden, onkruid meters hoog (de eigenaar stond op het adres ingeschreven maar was er nooit), muren onder de graffiti, plus gewaarschuwd dat de buurt best slecht bekend staat dus het advies gekregen van iemand die daar heeft gewoond om het niet te nemen. Tja, dan hoef ik niet langer na te denken. Ik heb geen haast en wil als ik ga verhuizen toch wel naar iets wat af of zo goed als af is.
Dus afgewezen en verder gekeken.

Nieuwe potentiële woning
Begin maart reageerde ik voor de 2e keer op een woning. Ik heb nogal wat wensen waar mijn volgende woning aan moet voldoen dus als er dan een woning is die aan vrijwel al mijn wensen voldoet dan is het een kwestie van een druk op de knop en hopen dat ik in de woning mag gaan kijken.
Na een paar dagen vol spanning ‘zal ik een reactie krijgen? zal ik er mogen gaan wonen? Zal het wel iets voor mij zijn?’ Kreeg ik afgelopen dinsdag dus een mail van de woningbouw waarin stond dat ik op de eerste plaats stond en de woning dus mocht gaan bekijken.
Samen met mijn vader kreeg ik van de vorige bewoner een rondleiding door het huis. Een prima huis, nog steeds klein maar groot genoeg voor mij, met 1 slaapkamer en een tuin met schuurtje.

Klussen of afwijzen?
Bij binnenkomst zag ik dat er best wel wat moest worden gedaan. Nu vind ik een muur moeten verven niet zo’n probleem, maar als ik een muur moet verven omdat deze bruin ziet van de rook vind ik toch wel wat minder.
Nadat we de hele woning hadden bekeken vroeg mijn vader hoe het contact met de buren is en wat voor mensen het zijn.
Ik merkte dat de eigenaar van de woning twijfelde hoe hij het netjes zou moeten zeggen maar ik ben blij dat hij toch eerlijk was. En wat hij vertelde was niet positief.. geluidsoverlast, politie voor de deur, ’s avonds laat om iets vragen…
Bij elkaar waren dat 3 negatieve punten die voor mij voldoende waren om de woning niet te accepteren. Wel mega jammer want het huis zelf was prima. Maar, zoals ik al eerder schreef, ik heb geen haast en ik ga niet al m’n spullen in dozen stoppen als ik er geen goed gevoel bij heb. En nu vooral in deze onzekere tijd ben ik helemaal blij dat ik het heb afgewezen.

Perfecte woning
Maar waar moet die ‘perfecte’ woning dan aan voldoen?
Net zoals iedereen heb ook ik wel een paar wensen/eisen waar mijn volgende woning aan moet doen:

  • Het moet tenminste 1 slaapkamer hebben. Dat klinkt misschien logisch maar op dit moment heb ik helemaal geen slaapkamer.
  • Het moet een kleine eengezinswoning of appartement op de begane grond zijn inclusief tuin.
  • Maximaal €600,00 huur per maand.
  • Voorkeur maximaal 2 slaapkamers.
  • Ligging: ergens tussen Ouddorp en Middelharnis in een wijk die positief bekent staat. Helemaal voorkomen kun je het natuurlijk niet, en het kan altijd nog later gebeuren: maar als ik van tevoren al wordt gewaarschuwd voor geluidsoverlast, achterbuurt en regelmatig bezoek van politie in de straat dan hoef ik niet langer na te denken.

En wat is jouw droomhuis? Heb je je droomhuis al gevonden?

Liefs,

Charlotte

Gepubliceerd door Charlotte

Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Ik ben Charlotte, 29 jaar en woon op het mooie toeristische Goeree-Overflakkee. In het dagelijks leven werkzaam op een vakantiepark in de buurt. Je kunt hier huis- tuin- en keukenberichten lezen over onderwerpen die dicht bij mij staan waaronder het alleen wonen. Ik vind het fijn om mijn hersenspinsels van mij af te kunnen schrijven en te delen. Daarom zal er zo nu en dan een blog online komen. Geen vaste dagen of vast aantal per week maar gewoon als ik er zin in heb. Like, reageer, geef tips, onderwerpen of wat je maar wilt. Word ik in ieder geval heel blij van :). Pak een kop koffie of thee en kijk eens rond. Er is genoeg leesvoer te vinden. Veel leesplezier! X Liefs, Charlotte

Eén opmerking over 'Op zoek naar een nieuw huis'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: