Tips voor iedereen die wel eens eten bestelt

De een doet het wekelijks, de ander misschien 1 keer in het jaar of helemaal nooit. Zelf heb ik verschillende jaren bij verschillende pizzeria’s gewerkt. Op zich vond ik het altijd best leuk werk: radio aan en eten bezorgen. Je komt overal, het is niet moeilijk en kunt zelf je eigen dagen bepalen.
De keerzijde vond ik altijd dat je de ene dag echt zit te wachten of er alsjeblieft iemand wilt bellen en de andere dag de drukte niet bij kunt houden.

Omdat de horeca ondernemers nu zoveel mogelijk gesteund moeten worden en mensen weer eten gaan bestellen bij deze een paar tips wat je het beste kunt doen en wat je echt niet moet doen uiteraard verschilt het per afhaalrestaurant maar de meeste gelden wel voor vrijwel alle afhaalketens:

 1. Bestel indien mogelijk op maandag of dinsdag i.p.v. in het weekend: ten eerste is het dan heel rustig dus sneller eten binnen ten tweede, je voorkomt dat het personeel zich gruwelijk gaat vervelen omdat er die dagen bijna niks gebeurd. Uiteraard verschilt dit per eetgelegenheid maar ik neem aan dat iedereen het wel met me eens is dat het in het weekend veel drukker is.
 2. Bedenk voordat je belt wat je wilt bestellen. Het is zo vervelend als men tijdens het bellen pas gaat bedenken wat hij of zij wilt eten of gaat overleggen met de andere huisbewoners.
 3. Wees zo duidelijk mogelijk als je telefonisch bestelt. Zeg ook het bestelnummer + product voor de zekerheid. Soms moet het meerdere keren worden herhaalt wat de klant bedoelt omdat het gewoon echt niet duidelijk is. En niemand heeft zin om terug te moeten rijden omdat verkeerd eten bezorgd was.
 4. Bezorgketens willen bij iedereen bezorgen en geen nee moeten zeggen. Maar soms als het heel druk is (weekend) en er te weinig bezorgers zijn is het gewoon onmogelijk om overal te bezorgen, of duurt het (heel) wat langer. Wordt alsjeblieft niet boos als er wordt gezegd dat er op dat moment niet bezorgd kan worden. Het is echt niet om jou te pesten. Ik zei een keer tegen een klant dat we i.v.m. drukte en weinig personeel niet bij hem, 2 dorpen verder, konden bezorgen. Reactie van de klant aan de telefoon: Nou dan bestel ik nooit meer bij jullie! Nou dan niet.
 5. Zorg dat je een huisnummer hebt én dat deze zichtbaar is op je deur, muur of verzin het maar. Dat scheelt gewoon heel veel zoeken en rondjes rijden. En ja, bezorgers hebben een telefoon met navigatie maar ik zelf gebruikte die zelden. Alleen als ik het echt niet wist. Verder alles uit m’n hoofd. Straatnamen lukte dan wel maar huisnummers was soms echt zoeken.
 6. Eigenlijk is deze voor de gemeente, dus werk jij toevallig bij de gemeente of ken je de burgemeester persoonlijk, gooi deze dan even op: Waarom zijn heel veel straatnaambordjes maar vanaf 1 kant zichtbaar? Dat snap ik nog steeds niet. Vooral als je dan net vanaf de onleesbare kant aan komt rijden is dat zo onhandig. Waarom zijn die niet allemaal zo gemaakt dat je ze vanaf beide kanten kunt zien?
 7. Ga er gewoon vanuit dat je niet kunt pinnen en zorg dat je contant geld in huis hebt. Kan het altijd nog meevallen.
 8. Bij de pizzeria waar ik het laatst heb gewerkt werken ook een paar mannen uit Syrië die Nederlands leren en niet op straatnaam maar postcode zoeken. Er wordt dus altijd het adres, woonplaats, telefoonnummer en postcode gevraagd.
  Zeg als er om de postcode wordt gevraagd niet alleen de letters maar maak er een naam van. Mijn postcode is bijvoorbeeld XC maar als je met al het geruis om je heen slecht hoort kun je er ook een V of G van maken. En dan kun je heel lang op je eten moeten wachten.
 9. Bestel als het niet perse hoeft niet op een feestdag. Tenzij je het niet erg vind om minimaal 1 uur te moeten wachten of helemaal geen eten te krijgen vanwege de afstand.
 10. Bel juist niet tijdens etenstijd. Dit klinkt misschien gek want je wilt juist rond etenstijd eten. Maar, tijdens etenstijd zijn ze druk en hebben dan weinig tijd voor je waardoor het kan overkomen dat de ander kortaf is. Voor 5 uur of na 7 uur zijn de beste opties. Dan is het stilte voor, of na, de storm en heeft het personeel (weer) tijd en energie voor een nieuwe bestelling. Deze tip telt vooral tijdens het weekend en feestdagen.
  Wil je wel perse op z’n Hollands tussen 5 en 6 eten, bel dan om 4 uur en geef aan welk tijdstip je het ongeveer wilt hebben. Dan wordt het alsnog op je gewenste tijdstip bezorgd.

Geloof me, het is niet om mensen te pesten als je een uur moet wachten maar soms kan het niet anders. Daarom scheelt het een hoop frustratie van beide kanten als het zo vlot en duidelijk mogelijk loopt.

Bestel jij wel eens online?

Liefs,

Charlotte

Gepubliceerd door Charlotte

Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Ik ben Charlotte, 29 jaar en woon op het mooie toeristische Goeree-Overflakkee. In het dagelijks leven werkzaam op een vakantiepark in de buurt. Je kunt hier huis- tuin- en keukenberichten lezen over onderwerpen die dicht bij mij staan waaronder het alleen wonen. Ik vind het fijn om mijn hersenspinsels van mij af te kunnen schrijven en te delen. Daarom zal er zo nu en dan een blog online komen. Geen vaste dagen of vast aantal per week maar gewoon als ik er zin in heb. Like, reageer, geef tips, onderwerpen of wat je maar wilt. Word ik in ieder geval heel blij van :). Pak een kop koffie of thee en kijk eens rond. Er is genoeg leesvoer te vinden. Veel leesplezier! X Liefs, Charlotte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: