Veranderingen. Hoe kom ik de dagen door. En, ik heb ontslag genomen.

De veranderingen
Lege straten in New York, lege metro’s, lege grachten. Als je live webcambeelden ziet lijkt het meer op een film. Het valt me op en verbaast me vooral hoe snel alles is veranderd en hoe snel de natuur het over neemt.
Maar ook hoe snel ik zelf aan de nieuwe situatie ben gewend. Het lijkt nog maar zo kort geleden dat ik mezelf soms voorbij liep door steeds druk te zijn met van alles.

Ik heb ontslag genomen
Een gemiddelde week bestond tot nog maar een maand geleden nog voornamelijk uit werken.
Werkuren van 12/13 uur per dag 3 of 4 keer in een week waren niet zeldzaam. Dat is veel. maar, als er niemand is die voor je op de rem drukt en je zelf niet weet waar de rem zit dan ga je vanzelf wel door.
Maar uiteindelijk realiseerde ik me ook dat het teveel werd. En dat ik toe was aan iets anders. Ik wilde het al langer maar steeds kwam het er niet van, maar begin maart vertelde m’n pizzabaas dat ik er mee ging stoppen. Pas toen begon de chaos in m’n hoofd tot rust te komen en voelde ik hoe erg ik daar aan toe was! Hoe erg ik toe was aan 1 baan en niet hoeven stressen bij de ene werkgever om toch nog enigszins op tijd bij de volgende te kunnen zijn.
In theorie was het prima te doen: 6:00-14:00 de ene baan en 16:00-19/20:00 de andere en dat 3/4 keer per week. Alleen werd dat in de praktijk verschillende keren: 6:00-15:00/30. Reken daar 30 minuten reistijd bij+omkleden en je weet genoeg.
Op zondag naar de kerk en ’s avonds om de week huiskring met de jeugd. Om de week op donderdagavond pianoles en huiskring, even bij iemand op bezoek, zo nu en dan m’n fysieke bijdrage leveren aan Koop de Goede Hoop en de week is weer gevuld. Nu is dat allemaal (voorlopig) weg.

Respect en geniet er van zolang het kan
Nu vul ik mijn dagen met hele andere dingen. Zo nu en dan krijg ik de vraag of ik het wel allemaal volhoud zo alleen in huis en of ik me niet eenzaam voel. Maar ondanks dat ik nu op wat kleine uitstapjes na de hele dag thuis zit klaag ik echt niet. Ik ben nu eerlijk gezegd echt blij dat ik geen kinderen heb dat ik nog moet vermaken. Lijkt me namelijk best pittig om nu opeens de hele dag je kinderen thuis te hebben en zowel op te moeten voeden als les te moeten geven en misschien daarnaast ook nog proberen om zelf wat te werken. Respect voor de mensen die dat nu dagelijks hebben. Ik zou met liefde wat me-time willen geven of iets van de lesstof van je over nemen als dat zou kunnen.
Gelukkig mogen we nu nog wel op afstand naar buiten want zo’n lockdown als in België of Italië lijkt me wel echt vreselijk. Dus tot die tijd geniet ik nog maar extra van m’n wandeltochtjes in de polder.

De dagen doorkomen
Maar hoe kom ik dan de dagen door? Om te beginnen door heel simpel en gelijk mijn favoriete onderwerp: uitslapen! Sorry voor de mensen die wel om 6 uur de dag moeten beginnen of levende wekkers hebben, als ik moet werken gaat om 5 uur de wekker, dat is nu dus niet van toepassing dus geen wekker. Als ik dan zo rond 9/10 uur wakker ben start ik rustig op met ontbijten, douchen, aankleden, stille tijd houden en je bent weer een uur, soms 2 verder. Het belangrijkste is: Rust! Helaas is het op dit moment voor velen een mega hectische periode, maar als dat voor jou niet het geval is: hoe tegenstrijdig misschien nu ook, maar geniet er van. En doe alles rustig aan. Je hebt tenslotte de hele dag de tijd.
Daarnaast verzin ik wel iets. Als ik dagelijks om me heen kijk zie ik al 6 verschillende dingen die ik kan doen, en dan heb ik m’n netflix nog niet eens meegeteld. Echt, ik kom daar niet eens aan toe. De tv staat hier ook echt niet de hele dag aan. Hoe dan? Ik moet soms zelfs tegen mezelf zeggen: Lot nu ga je eerst eten! Na nu nog een keer goed tellen kom ik al op 8 verschillende dingen die ik nu zou kunnen doen, naast dit bericht typen. Afwas, 3 boeken ik aan het lezen ben, puzzelen, pianoles oefenen, bakken, rondje lopen, iemand bellen... Kortom, van verveling is nog totaal geen sprake. Je moet alleen goed om je heen kijken naar dingen die nog liggen en niet alles in 1 keer of gehaast doen.
Deze blog ben ik al een week geleden aan begonnen, inmiddels heb ik taart gebakken en weggegeven aan de schoonmakers van het ziekenhuis die het nu wel verdienen.

High-five
Hoe het nu voor jou is weet ik niet. Maar dat 2020 voor iedereen een jaar is om nooit meer te vergeten moge duidelijk zijn. Alleen voor de een iets meer dan voor de ander.
Er komt een tijd dat we tegen de volgende generatie zeggen: ‘er was een tijd dat…’ Hoe zal het straks zijn als je gewoon weer het leven mag leven zoals het eerst was? Als je gewoon weer iemand een hand mag geven? Ik denk dat ik straks iedereen die ik tegenkom een high-five geven!
Daar kijk ik nu al naar uit. En tot die tijd, hou vol!

Hoe gaat het bij jou?

Liefs,

Charlotte

Gepubliceerd door Charlotte

Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Ik ben Charlotte, 29 jaar en woon op het mooie toeristische Goeree-Overflakkee. In het dagelijks leven werkzaam op een vakantiepark in de buurt. Je kunt hier huis- tuin- en keukenberichten lezen over onderwerpen die dicht bij mij staan waaronder het alleen wonen. Ik vind het fijn om mijn hersenspinsels van mij af te kunnen schrijven en te delen. Daarom zal er zo nu en dan een blog online komen. Geen vaste dagen of vast aantal per week maar gewoon als ik er zin in heb. Like, reageer, geef tips, onderwerpen of wat je maar wilt. Word ik in ieder geval heel blij van :). Pak een kop koffie of thee en kijk eens rond. Er is genoeg leesvoer te vinden. Veel leesplezier! X Liefs, Charlotte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: