Mijn haat/liefde verhouding met mijn telefoon.

Dit artikel stond al heel lang in concepten dus er kunnen zinnen tussen staan die niet meer actueel zijn op dit moment.


Rustig opstarten
Een doorsnee vrije dag: Ik word wakker en het allereerste wat ik denk is: Waar is mijn telefoon?! Nadat ik het exemplaar dat altijd maar een paar meter van mij vandaan ligt heb gevonden begin ik met kijken, kijken en kijken. Facebook, Instagram, e-mail.. oh ja! gelijk even kijken hoe het met de ING-app is. Als ik alles heb gecheckt, filmpjes op Instastories zijn bekeken en alles is afgesloten ga ik naar YouTube, want hallo ik ben vrij! Waarom zou ik gelijk m’n bed uit gaan? Eerst even rustig opstarten. Nadat alles is bekeken, gecheckt en gelezen ga ik naar de keuken, die overigens letterlijk 5 stappen lopen van mijn bed is om ontbijt klaar te maken. Heerlijk vind ik dat! Op een vrije dag in pyjama met badjas aan op bed genieten van m’n ontbijt en rustig opstarten. Met, uiteraard weer mijn telefoon voor mijn neus. Dit gaat zo de hele dag door, elke keer krijg ik (bijna letterlijk) jeukende handen en wil ik gewoon kijken of ik niet iets heb gemist. Het gebeurd niet zelden dat ik heel Facebook heb door gescrold, niks interessants gevonden, Facebook afsluit om 3 seconden later weer Facebook op te zoeken en weer nutteloos rond te scrollen. HOEZO?

Bewust
Ik ben me er dus bewust van dat ik veel op mijn telefoon zit. Althans, dat vind ik zelf, het kan natuurlijk altijd nog erger. Maar ik vind het persoonlijk te veel. Ik begin de dag met mijn telefoon en val er bijna mee in slaap. Dus wat nu? Ik heb de Facebookapp al van mijn telefoon verwijderd, maar dat lost niets op want via internet kun je ook snel op Facebook komen. En of het nu via 1 of via 3 klikken is maakt ook niet veel verschil uit.

Op het werk
Sinds kort houd ik op mijn werk mijn mobiel in mijn kluisje. Het is bij ons niet verboden om je telefoon bij je te hebben en ik denk dat vrijwel iedereen van mijn collega’s zijn of haar telefoon bij zich heeft. Ik merkte zelf echter dat op elk geschikt moment ik naar dat ding greep uit m’n broekzak en ging kijken of ik niet iets had gemist. Niet dat ik dan heel lang zat te kijken (grote kans dat mijn floormanager en andere collega’s dit ook lezen dus opletten wat ik zeg;)) maar gewoon: telefoon pakken, openen, geen meldingen, dicht en weer door. Of wel een melding: reageren en klaar. Maar toch de hele tijd in m’n achterhoofd de vraag: heb ik al antwoord terug?
Daar was ik gewoon klaar mee. Ik ben aan het werk dus geen tijd voor sociale contacten. Als ze me echt nodig hebben dan bellen ze maar naar het werk! Dus sinds een paar weken ligt die in mijn kluisje en ik vind het heerlijk. Alleen als ik moet uitrekenen hoeveel broodjes ik klaar moet leggen voor de bestellingen dan mis ik soms een rekenmachine. Maar daar zijn altijd weer oplossingen voor.

Social media
Op het werk gaat het dus goed, maar nu nog thuis.. Soms leg ik mijn telefoon bewust weg en ik heb een timer zodat hij tussen de ingestelde tijden op slot gaat. Maar toch ben ik nog niet tevreden. Wat is dat toch dat ik constant geprikkeld word om toch maar weer social media te openen? Makkelijkste optie zou misschien zijn om alles te verwijderen. Maar dat wil ik juist niet. Ik vind het leuk om mensen op instagram te volgen, om foto’s te plaatsen en ik ben dol op de verkoophoekjes op Facebook. Daarbij wordt er regelmatig iets in de Facebookpagina van de kerk geplaatst wat ik jammer zou vinden als ik dat zou missen.
Stoppen wil ik dus niet, maar wel minderen. Ik vind het knap als mensen een break nemen en een paar weken of maanden offline zijn. Iets wat ik zelf nu nog echt niet zou kunnen.

Hoe zit dat bij jou? Ben je verslaafd aan je telefoon of zou je makkelijk zonder kunnen?

Liefs,

Charlotte

Gepubliceerd door Charlotte

Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Ik ben Charlotte, 29 jaar en woon op het mooie toeristische Goeree-Overflakkee. In het dagelijks leven werkzaam op een vakantiepark in de buurt. Je kunt hier huis- tuin- en keukenberichten lezen over onderwerpen die dicht bij mij staan waaronder het alleen wonen. Ik vind het fijn om mijn hersenspinsels van mij af te kunnen schrijven en te delen. Daarom zal er zo nu en dan een blog online komen. Geen vaste dagen of vast aantal per week maar gewoon als ik er zin in heb. Like, reageer, geef tips, onderwerpen of wat je maar wilt. Word ik in ieder geval heel blij van :). Pak een kop koffie of thee en kijk eens rond. Er is genoeg leesvoer te vinden. Veel leesplezier! X Liefs, Charlotte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: