Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Wat als ik de belastingteruggave + het vakantiegeld allemaal zou uitgeven zonder na te hoeven denken.

Het is weer de maand van de belastingaangifte. Voor de één een feestje, voor de ander een teleurstelling. Dit jaar is het voor mij een feestje. Nu ben ik van plan om het heel verstandig gewoon op te spaarrekening te zetten voor later. Maar ik dacht, wat als ik het gewoon allemaal uit zou geven, zonder na te denken? Dan zou ik het hier aan uitgeven:

 • Een beauty make-over. Zo’n volledige make-over die je ook wel eens op tv ziet. Dat lijkt me zo gaaf! Haar, make-up, nagels. Het complete plaatje. Niet dat ik nu niet tevreden ben. Maar ik ben gewoon zo benieuwd wat er gebeurd als een professional er mee aan de slag gaat. En tips hoe ik het zelf bij kan houden.
 • Een paar nachten naar de (winter)Efteling. De Efteling is absoluut mijn favoriete pretpark. Alleen heb ik nog nooit in het Eftelinghotel gelogeerd en dat lijkt me best leuk om eens mee te maken. Plus dat ik dan niet in één dag de hele Efteling hoef te bezoeken maar gewoon rustig verspreid over meerdere dagen kan genieten. Daarnaast ben ik nog nooit in de winterefteling geweest. Heb daar best veel mooie verhalen over gehoord. Dus dat wil ik wel een keer meemaken.
 • Mezelf verwennen met elke maand mooie bloemen. Ik bedoel, daar wordt toch elke vrouw blij van? En dan bedoel ik zo’n echt boeket van bijvoorbeeld https://www.bloomon.nl/.
 • Een dagje winkelen met een personal shopper. Best tegenstrijdig want, geloof het of niet, ik hou écht niet van winkelen. Maar dat komt omdat ik in zo’n grote winkel het overzicht dan niet heb, niet weet waar ik moet beginnen, een hekel heb aan passen en vooral dan als het niet past.. je herkent het misschien wel. Ik ben een echte online shopper. Of, ik kijk online wat ik leuk vind en ga dan gericht naar de winkel in het dorp om dat wat ik heb gezien te kopen. En natuurlijk koop ik ook in de goede doelen winkel ‘Koop de Goede Hoop’ waar ik zelf vrijwilliger ben, maar daarover later meer.
  Nu heb ik een paar jaar geleden een kleurenanalyse gehad dus ik weet wel welke kleuren mij wel en niet staan maar ik weet niet zo goed welke kleuren/setjes wel of niet bij elkaar staan. Dus een dagje shoppen, in een onbekende stad, met iemand die er kijk op heeft, en mij dan uit m’n comfortzone laat stappen lijkt me heel fijn om eens mee te maken.
 • Een nieuwe fiets. Liefst een elektrische maar helaas krijg ik zoveel geld nog net niet terug. Maar gewoon een goede, tweedehands mag ook zonder mankementen.
 • De scheur in m’n voorruit laten repareren. Bij de APK keuring werd gezegd dat zolang er niks veranderd het niet verplicht is, maar ik vind het gewoon lelijk.
 • Een nieuwe laptop aanschaffen. M’n huidige laptop kan letterlijk geen seconde zonder stroom. Daar valt gelukkig mee te leven maar is best vervelend als je bijvoorbeeld een blog hebt getikt en hij valt dan uit…
 • Meubels voor m’n volgende huis. Hoeft niet perse nieuw te zijn, ik ben dol op kringloopwinkels maar als je kijkt wat ik allemaal nodig heb dan kost dat wel wat. Zolang het maar bij elkaar past.
 • Een vaatwasser. Niet omdat ik zoveel afwas heb, of omdat ik er een hekel aan heb. Maar omdat het vaak opstapelt en ik m’n aanrecht zo vol vind staan. En, gewoon omdat het kan.
 • Een droger. M’n appartement waar ik nu woon is best klein dus helaas geen plek voor een droger. Maar dat is nu echt zo’n luxe apparaat wat me soms best handig lijkt om te hebben. Al is het maar alleen omdat de handdoeken dan zo lekker zacht voelen, of om niet te hoeven wachten tot dat ene kledingstuk eindelijk droog is.
 • Naast dat die spoorloos is verdwenen is, is m’n zonnebril ook nog eens niet meer de juiste sterkte voor m’n ogen. Omdat ik een bril draag wil ik dus ook graag een zonnebril op sterkte, of een overzetbril of iets anders praktisch. Zolang het maar niet 2 brillen over elkaar zijn, want dat vind ik zo onhandig.
 • Als we dan toch bezig zijn met een zonnebril dan wil ik net zo goed een nieuwe bril. Wat precies weet ik niet, maar tijd genoeg om daar over na te denken.

  Inmiddels is het geld allang 3 keer uitgegeven. Tijdens het typen bleef ik met ideeën komen ‘oh ja! dat ook’ dus daarom blijf ik toch maar bij m’n eerste idee om voorlopig te sparen en later verder te kijken ;). En gelukkig hoeft ook niet alles tegelijk worden gedaan/gekocht. Maar ik vind het wel leuk om eens verder te denken dan wat er nu in m’n portemonnee zit en te bedenken wat ik echt zou willen als het gewoon kon.

  En wat zou jij heel graag willen doen/kopen als je verder niet na hoeft te denken over financiën?

  Liefs,

  Charlotte
Advertentie

Gepubliceerd door Charlotte

Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Ik ben Charlotte, 29 jaar en woon op het mooie toeristische Goeree-Overflakkee. In het dagelijks leven werkzaam op een vakantiepark in de buurt. Je kunt hier huis- tuin- en keukenberichten lezen over onderwerpen die dicht bij mij staan waaronder het alleen wonen. Ik vind het fijn om mijn hersenspinsels van mij af te kunnen schrijven en te delen. Daarom zal er zo nu en dan een blog online komen. Geen vaste dagen of vast aantal per week maar gewoon als ik er zin in heb. Like, reageer, geef tips, onderwerpen of wat je maar wilt. Word ik in ieder geval heel blij van :). Pak een kop koffie of thee en kijk eens rond. Er is genoeg leesvoer te vinden. Veel leesplezier! X Liefs, Charlotte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: