Stomlijstje

Ik ben iemand die positief in het leven probeert te staan. Soms lukt dat aardig maar er zijn ook dingen die ik best stom of heel irritant vind.
Daarom besloot ik net zoals in Linda’s zomerweek waarin Linda de Mol aan bekende Nederlanders hun stomlijstje vraagt, mijn persoonlijke stomlijstje te delen. Alsof ik zelf bij Linda op de bank zit.

Ik ben benieuwd of je er dingen in herkent of totaal niet.

 • Dat ik nooit vroeg naar bed kan. En als ik dan een keer helemaal trots op mezelf op tijd in bed lig kan ik niet slapen. Zo irritant, vooral als je wekker de volgende ochtend vroeg gaat.
 • Solliciteren. Helaas zit ik nu weer in de sollicitatiefase, maar ik vind het zo ongemakkelijk. Vooral die vragen: Waarom moeten we jou aan nemen? Wat zijn je positieve en mindere eigenschappen? Uhhh…
 • Mensen die te vroeg langskomen. Bijvoorbeeld: Je gaat samen een dagje weg en spreekt af dat de ander je om 8 uur op komt halen. Dan verwacht ik je pas om 8 uur, iets later is ook prima maar niet al om kwart voor 8. En wat je dan al helemaal niet moet doen is tegen me praten op de vroege ochtend.
 • Bijrijders die commentaar geven. Hou gewoon je mond! Of zeg iets leuks.
 • Totaal onverwachtse visite. Ik vind visite sowieso ongemakkelijk hoe moet ik je nu vermaken, is m’n huis wel opgeruimd, moet ik je wegsturen als ik je zat ben of ga je zelf weg? Ik ga veel liever op bezoek. Er is een klein clubje mensen dat wel onverwachts aan de deur mag staan en m’n huis mag zien zoals het is. Andere mensen heb ik liever dat ze bellen, al is het maar om te zeggen dat ze er over een kwartier zijn.
 • Dat mijn weegschaal niet begrijpt wat mijn hoofd bedoelt.
 • De uitdrukking ‘een hapje eten.’ Ik vind dat zo stom! Een hapje is volgens mij enkelvoud, net zo enkelvoud als een ijsje, een broodje, een koekje enzovoort. Waarom moet ik dan begrijpen dat als je zegt ‘we gaan een hapje eten’ dat het dan wel een hele maaltijd is? Ik krijg spontaan de kriebels als iemand dat zegt.
 • Mensen die moeilijk doen over luxeproblemen. Vooral nu in deze tijd. Zoals de nagelstudio die een dag langer dicht is. Nu maak ik me daar vast en zeker ook wel eens schuldig aan, maar op sommige momenten kan ik dat dus echt niet hebben en krijg ik de neiging om te zeggen: Stel je niet zo aan!
 • Spellingfouten zoals ‘hun hebben’ of d of t vergeten. Nu vind ik de persoon zelf niet stom want als je het niet ziet kun je er niks aan doen. En de Nederlandse spelling is gewoon moeilijk. Maar ik krijg er wel de kriebels van en wil de ander dan goedbedoeld helpen. Dat vind ik stom, dat ik het niet gelijk los kan laten maar het gelijk wil verbeteren. Nu ben ik zelf ook niet perfect, dus zie je iets, een letter of een woord, laat het me dan weten.
 • Mensen die alleen maar positief zijn op social media (voornamelijk over de kinderen). Ik hou van realisme. Wees gewoon eerlijk als je een baaldag hebt of als je kind de tandpasta in de haren heeft gesmeerd.
 • Was vinden die in de wasmachine had gemoeten als deze al aan staat.
 • Op m’n werk: Mensen die ruim voor openingstijd al voor de deur gaan staan. Whyyy? Je hebt vakantie! Nog erger: Mensen die als de deuren nog dicht zijn(!) gewoon de deur openen en boodschappen gaan doen. Uhhmm.. Misschien is het een reden dat de deur nog niet open is…?
 • Nog werkgerelateerd: Buitenlanders die zich niet willen aanpassen en steevast in hun eigen taal blijven praten. Dan ga ik ook eigenwijs Nederlands terugpraten.
 • Dat mijn laptop geen seconde zonder stroom kan en regelmatig spontaan uitvalt.
 • s Nachts voor een rood stoplicht moeten wachten terwijl er in de verste verte niks aan komt.
 • Klagers. Ja het leven is soms lastig en soms mag je best klagen maar van áltijd klagen wordt niemand blij.
 • Vragen in de trant van: ‘Mag je dat wel van je geloof?’ die duidelijk niet serieus zijn.
 • Dat de meeste steenrijke mensen vrijwel onbelangrijke banen hebben. Kijk maar nu in de Coronatijd. Filmsterren, musici, tv-producenten zitten allemaal werkloos thuis met flinke salarissen maar de mensen die de maatschappij draaiende houden krijgen veel minder betaald.
 • Dat ik met m’n 28 jaar nog steeds niet echt weet wat ik later wil worden.
 • CBR. Dit vind ik echt het allerstomst! Maar helaas heb je het wel nodig als je een rijbewijs wilt:
  Als kind heb ik 2 keer een epilepsieaanval gehad, toen ik rijlessen nam kwam dat naar voren dus moest ik naar de neuroloog. Ik ben de afgelopen 8 jaar door 4 verschillende artsen van verschillende ziekenhuizen en praktijken 5 keer volledig genezen verklaard maar CBR gelooft blijkbaar niet in genezing en daarom heb ik inmiddels al meerdere keren m’n rijbewijs moeten laten verlengen inclusief medische keuring: 2011 eerste keuring, 2012 geslaagd, kort daarna weer naar dezelfde neuroloog gemoeten die me vroeg: ‘wat doe je hier, je mankeert niks.’ 2014 opnieuw gekeurd, 2019 gekeurd en 2029 moet ik me waarschijnlijk weer laten keuren. En mocht je nu denken, veiligheid voor alles, ik heb net zo veel kans op een aanval als ieder ander mens… Maar blijkbaar denken ze daar bij het CBR anders over.

Dit waren mijn stompunten. Tijdens het typen kwamen er steeds meer naar boven en er zullen vast nog wel meer zijn. Ik vond het leuk om eens bij stil te staan wat ik nu stom vind en soms is het gewoon lekker om je stom punten te kunnen uiten. Herkenbaar?

En wat vind jij stom?

Liefs,

Charlotte

Gepubliceerd door Charlotte

Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Ik ben Charlotte, 29 jaar en woon op het mooie toeristische Goeree-Overflakkee. In het dagelijks leven werkzaam op een vakantiepark in de buurt. Je kunt hier huis- tuin- en keukenberichten lezen over onderwerpen die dicht bij mij staan waaronder het alleen wonen. Ik vind het fijn om mijn hersenspinsels van mij af te kunnen schrijven en te delen. Daarom zal er zo nu en dan een blog online komen. Geen vaste dagen of vast aantal per week maar gewoon als ik er zin in heb. Like, reageer, geef tips, onderwerpen of wat je maar wilt. Word ik in ieder geval heel blij van :). Pak een kop koffie of thee en kijk eens rond. Er is genoeg leesvoer te vinden. Veel leesplezier! X Liefs, Charlotte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: