Pinksterweekend. Pinksterconferentie stichting Opwekking.

Eigenlijk had ik as we speak voor m’n tentje op het Walibiterrein in Biddinghuizen moeten zitten. Om voor de 50e keer (nee niet voor mij persoonlijk ;)) te genieten van de jaarlijkse Pinksterconferentie van stichting Opwekking. Maar helaas veranderde de zaak al een flinke tijd geleden tijdens een van de persconferenties toen alle evenementen werden afgelast.

Ik weet niet hoe het met jou zit maar als ik aan Pinksterweekend denk dan denk ik:
– Opwekking (muziek, typ ‘opwekking’op youtube en je vind bijna 900 verschillende nummers).
– Biddinghuizen.
– Kamperen.
– Zingen.
– Luisteren.
– Bidden.
– Eten/drinken.
– Samen zijn.
Ik weet zelf niet beter dan dat ik ieder jaar met Pinksteren in Biddinghuizen ben voor het grootste christelijke evenement waar jaarlijks 21.000 kampeerders en ook nog 50.000(?) dagjesgasten op af komen. Een heel weekend dat vol staat van het Pinksterfeest. Vroeger alleen op zondag waar we als kind dan in de kindertenten genoten van de liedjes, sketches, verhalen, knutselwerkjes en de sfeer. Later gingen we een heel weekend. Eerst in een huisje of boot in de buurt, later echt kamperen op het terrein.


De sfeer begint al 5 km voor de ingang van het conferentieterrein op de Bijsselseweg (a.k.a. Bijbelseweg) waar alle enthousiastelingen bij elkaar komen en met elkaar een zo genoemde opgewekte file vormen. En als je dan uiteindelijk na heel veel geduld op het terrein bent aangekomen is het een goedgeorganiseerde uitdaging om op je juiste veldje te komen, waar je dan, hier en daar een wandelaar ontwijkend, naar toe manoeuvreert. Om vervolgens je tent of ander kampeergevaarte op te zetten en je buren te begroeten.
Even de auto weg zetten, en daarna kan het (naar mijn mening en vele andere) leukste christelijke weekend van het jaar van start.

Het Opwekkingsweekend, zoals we dat noemen, is een weekend dat georganiseerd word door stichting Opwekking. Een weekend dat helemaal in het teken staat van de komst van de Heilige Geest dat we vieren met Pinksteren. Een weekend vol met muziek, dans, serieuze en minder serieuze gesprekken, gebed, stilte, nog meer muziek, overdenkingen door verschillende sprekers, seminars over heel veel verschillende onderwerpen, (gebed voor) genezing, eten, zon, geduld in het wachten voor de doucheje en nog veel meer.
En dat alles met 75.000 andere christenen uit totaal verschillende kerken.

Het leven als christen is niet altijd makkelijk. Jezus zei al in de Bijbel dat je het niet makkelijk zult hebben als je gelooft. ‘Mensen zullen je niet serieus nemen, uitschelden, vervolgen, en zelfs doden.’ https://bijbel.eo.nl/bijbel/matteus/5. ‘Jullie zullen het zwaar te verduren krijgen in deze wereld. Maar houd moed want Ik heb de wereld overwonnen.’ https://bijbel.eo.nl/bijbel/johannes/16#JHN-016-033.
En zoals Jezus altijd gelijk heeft, had Hij dat bij deze teksten ook.
Christen zijn is niet altijd makkelijk. Nu hebben wij hier niet te maken met letterlijke vervolging, maar wel met veel onbegrip bij ongelovigen. Bijzondere, soms vervelende vragen of opmerkingen, verleidingen of onoplosbare discussies. Tja ik weet ook niet alles. Ik denk ook vaak: Waarom? Maar Gods gedachten gaan ver boven de onze en is niet te bevatten. Ik weet alleen dat we in een gebroken wereld leven met ellende maar dat daar ooit een einde aan zal komen als Jezus terug komt. Ik weet zelf dat God bij me is en mij elke dag nieuwe kracht geeft en zelfs in het diepste dal als ik het niet meer ziet zitten.

Zelf had ik het soms op mijn werk wel lastig als christen. Ik was daar 1 van de weinige gelovigen en dat leverde soms wel lastige situaties op. ‘Want waarom werk je niet op zondag? Mag je dat wel van je geloof? Waarom…’. En de vloek- en scheldwoorden vlogen soms in het rond.
Tijdens het Pinksterweekend waar ik dan met nog 75.000 andere gelovigen bezig kan zijn met m’n geloof, nieuwe dingen leer en samen sterk en samen kerk mag zijn (thema van dit jaar ;)), zonder kerkmuren. Dan krijg ik weer nieuwe energie en weet ik dat ik echt niet de enige ben die gelooft en geeft God mij weer kracht en moed voor de rest van het jaar. Daarom is dit Pinksterweekend en de Pinksterconferentie voor mij zo waardevol. Om te weten dat ik niet alleen ben. Een weekend met duizenden mensen die hetzelfde denken en geloven als ik en jij misschien.

Ben je nieuwsgierig geworden? Via de link samenkerksamensterk.nl kun je alle diensten en seminars online mee volgen. Fijn weekend allemaal.

Hoe ziet jouw Pinksterweekend er uit?

Liefs,

Charlotte

Gepubliceerd door Charlotte

Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Ik ben Charlotte, 29 jaar en woon op het mooie toeristische Goeree-Overflakkee. In het dagelijks leven werkzaam op een vakantiepark in de buurt. Je kunt hier huis- tuin- en keukenberichten lezen over onderwerpen die dicht bij mij staan waaronder het alleen wonen. Ik vind het fijn om mijn hersenspinsels van mij af te kunnen schrijven en te delen. Daarom zal er zo nu en dan een blog online komen. Geen vaste dagen of vast aantal per week maar gewoon als ik er zin in heb. Like, reageer, geef tips, onderwerpen of wat je maar wilt. Word ik in ieder geval heel blij van :). Pak een kop koffie of thee en kijk eens rond. Er is genoeg leesvoer te vinden. Veel leesplezier! X Liefs, Charlotte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: