Happy Birthday to you

Dinsdagochtend 30 juni 5 uur ’s ochtends. Een nieuwe dag is begonnen. Ik begin de dag en kijk op m’n telefoon. 30 juni, ‘hé! vandaag is … jarig!’ bedenk ik. Waarna ik me direct realiseer dat ik deze persoon misschien al een kleine 10 jaar niet meer heb gezien en nu alleen af en toe op facebook zie. Waarom weet ik dan nu nog steeds wanneer zij jarig is?

Blijkbaar zijn verjaardagen en sommige andere bijzondere data van mezelf en andere mensen iets wat ik goed kan onthouden, familieleden en dan bedoel ik dus vrijwel iedereen, klasgenoten, vriendinnen van nu en vroeger, mensen lees voornamelijk kinderen uit de kerk. Eigenlijk van best veel mensen onthoud ik op één of andere manier de verjaardag. En dat is op zich wel leuk, mensen zijn vaak verbaast hoe weet jij dat?! En ik kan zeggen dat ik toch ergens goed in ben :).
Maar het is ook best nutteloos, want er bestaan toch verjaardagskalenders? Er zijn zoveel veel belangrijkere zaken te onthouden die ik vaak totaal vergeet, maar wanneer m’n oude klasgenoot van de basisschool jarig is, die ik sinds groep 8 niet meer heb gezien, dat weet ik dan weer wel.
Er zijn ook momenten, dan vind ik het best wel genânt. Want het is soms ook best raar om tegen iemand te zeggen dat je weet wanneer hij jarig is. Inderdaad ja, hij. Bij een vrouw is dat toch minder raar als je dat onthoud.

Een verjaardagskalender zul je dus hier in huis niet zo snel vinden. En mocht ik toch twijfelen, want ik weet het echt niet altijd van iedereen volledig letterlijk de dag-maand-jaar, meestal denk ik ’s ochtends: volgens mij is die en die vandaag of ergens deze week jarig, dan is er meestal nog social media of als het om iemand uit m’n kerk gaat een speciale app waarin alle verjaardagen vermeld staan. Handig om te checken voor de zekerheid.

Dus mocht er een keer een quizje komen wie de meeste verjaardagen kan onthouden. Kom maar op dan.

En waar ben jij goed in? Of welk, net als dit dus, nutteloos maar soms best handig, talent heb jij?

Liefs

Charlotte

Gepubliceerd door Charlotte

Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Ik ben Charlotte, 29 jaar en woon op het mooie toeristische Goeree-Overflakkee. In het dagelijks leven werkzaam op een vakantiepark in de buurt. Je kunt hier huis- tuin- en keukenberichten lezen over onderwerpen die dicht bij mij staan waaronder het alleen wonen. Ik vind het fijn om mijn hersenspinsels van mij af te kunnen schrijven en te delen. Daarom zal er zo nu en dan een blog online komen. Geen vaste dagen of vast aantal per week maar gewoon als ik er zin in heb. Like, reageer, geef tips, onderwerpen of wat je maar wilt. Word ik in ieder geval heel blij van :). Pak een kop koffie of thee en kijk eens rond. Er is genoeg leesvoer te vinden. Veel leesplezier! X Liefs, Charlotte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: