Grote veranderingen; ik ga verhuizen

Als je me kent en me volgt op facebook en instagram heb je het al voorbij zien komen: ik ga verhuizen. Iets waar ik al langere tijd mee bezig ben en al langere tijd al naar op zoek ben is eindelijk gelukt. De 3e keer dat ik reageerde en een huis mocht bezichtigen en in dit geval is 3 keer echt scheepsrecht.

Zoals ik al eerder in een blog schreef ben ik al best lang op zoek naar een andere woning. Groter dan wat ik nu heb (25 m²) maar ook weer niet te groot, goede wijk, met tuin en meerdere kamers en ook nog betaalbaar. 2 keer had ik gereageerd, gekeken en tot de conclusie gekomen dat het toch niks voor mij is. Maar ja, wat dan? Iedereen zegt dat als je 3 keer weigert dat je dan al je punten verliest. Dat klopt dus niet. Althans, niet bij de woningbouwvereniging waar ik lid van ben. Als je 3 keer weigert word je 3 maanden geblokkeerd en kun je niet reageren. Oké, dat is ook geen feest, maar beter dan al die opgespaarde punten door de jaren heen verliezen.

Omdat ik ook dat risico niet wilde nemen heb ik gewoon een keer op vrijdagochtend de stoute schoenen aangetrokken en naar het huis gelopen, een kleine eengezinswoning in een nette rustige wijk. Aangebeld en gezegd dat ik interesse heb en gevraagd of ik wat informatie mocht. Een aardige oudere dame had opengegaan en vroeg me gelijk mee naar binnen. Dat was al meer dan ik in gedachten had. Maar wel super fijn!
Ik kreeg van de bewoners een spontane rondleiding door het hele huis en tuin dat perfect is onderhouden. En als klap op de vuurpijl werd er gezegd dat de keuken, wc en badkamer gedateerd zijn en worden vernieuwd. Nou.. toen wist ik het zeker! ‘Da mok ha’ zouden wij hier op Flakkee zeggen.

Bij de woningbouwvereniging komen elke dinsdag de nieuwe beschikbare woningen te staan. Je krijgt dan een week de tijd om te reageren en degene met de meest aantal punten krijgt dan een mail met de mededeling dat je in de woning mag gaan kijken die je interesse heeft.
Je kunt je vast voorstellen hoe lang zo’n week duurt: als je interesse hebt, over na denkt, nog een keer nadenkt, zeker weet dat je het wilt, hoopt dat je het krijgt, maar toch nog moet wachten. Dat duurt lang.
Ik was dus ook zo zo blij toen ik een mail kreeg met het bericht dat als ik wilde, het huis voor mij is. Nou, het moge duidelijk zijn wat ik heb besloten :).

En nu ga ik dus verhuizen. Oké, niet nu, maar over een kleine 3 maanden. Eerst moet ik een nieuwe keuken, badkamer en wc krijgen. De bouwvakvakantie zit er nog tussen dus dat duurt nog wel even. Maar dat geeft ook weer de tijd om voor te bereiden, extra te sparen, spullen in te pakken en keuzes te maken. Wat wil ik wel en wat wil ik niet? 3 maanden lijkt lang, maar als ik nu over nadenk: Ik heb 3 maanden thuisgezeten en die tijd is echt voorbij gevlogen. Voordat je het weet schrijf ik een blog vanuit m’n hangmat in m’n nieuwe huis.
Word dus vervolgd.. 🙂


Ben jij pasgeleden verhuist of heb je verhuisplannen?

Liefs,

Charlotte


Gepubliceerd door Charlotte

Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Ik ben Charlotte, 29 jaar en woon op het mooie toeristische Goeree-Overflakkee. In het dagelijks leven werkzaam op een vakantiepark in de buurt. Je kunt hier huis- tuin- en keukenberichten lezen over onderwerpen die dicht bij mij staan waaronder het alleen wonen. Ik vind het fijn om mijn hersenspinsels van mij af te kunnen schrijven en te delen. Daarom zal er zo nu en dan een blog online komen. Geen vaste dagen of vast aantal per week maar gewoon als ik er zin in heb. Like, reageer, geef tips, onderwerpen of wat je maar wilt. Word ik in ieder geval heel blij van :). Pak een kop koffie of thee en kijk eens rond. Er is genoeg leesvoer te vinden. Veel leesplezier! X Liefs, Charlotte

2 gedachten over “Grote veranderingen; ik ga verhuizen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: