De fotofabriek

Dit artikel bevat een samenwerking.

Ondanks dat ik niet veel foto’s aan de muur heb hangen en niet uit een familie kom waar veel gebruik werd gemaakt van een fototoestel ben ik zelf wel dol op zulke herinneringen verzamelen. Mijn ouders zijn daar dus minder mee bezig en er werd zowel vroeger als nu maar weinig foto’s gemaakt. Of, ze werden wel gemaakt maar in de tijd van ‘rolletjes bij de fotograaf af laten drukken’ was dat natuurlijk ook anders. Dan was je een stuk selectiever in het maken. Eigenlijk best jammer als je er over nadenkt! Met de huidige technologie kun je ontelbaar veel foto’s maken. Dat was er vroeger niet. En zelf vind ik het best fijn, of misschien wel belangrijk om belangrijke situaties of belangrijke mensen vast te hebben gelegd voor nu of als herinnering voor later.

Omdat ik over een aantal maanden hoop de verhuizen ben ik al druk in m’n hoofd bezig met de inrichting: welke kleur muur wil ik? Welke meubels? Een leuke plant, of foto’s aan de muur?
Dat laatste is sowieso een grote wens. Ik hou er van om bij andere mensen te kijken naar de foto’s en te zien welke mensen dichtbij de bewoner(s) van het huis staan.
Want foto’s heb ik genoeg, alleen dan op de laptop en bijna niks aan de muur of iets dergelijks.

Dat moet dus in m’n volgende huis anders! Lekker persoonlijk maken en opleuken met foto’s van familieleden en vriendinnen. Het plan was om daar pas t.z.t. over na te denken hoe en wat precies. Maar toen werd ik een paar weken geleden benaderd door Fotofabriek.nl met de vraag of ik een set retroprints wilde testen. Super leuk! En ook gelijk win-win omdat ik toch uitgeprinte foto’s wilde hebben. Dus je begrijpt dat ik gelijk enthousiast was en ja heb gezegd.

Bij Fotofabriek.nl kun je alles bestellen wat te maken heeft met foto’s. Denk bijvoorbeeld aan: foto’s (vergroot) afdrukken, kaarten, kalenders, fotoslingers, retroprints wat ik dus heb getest fotoboeken, of wanddecoratie (foto op o.a. kurk, glas, hout, aluminium, canvas, etc.). Alles wat je kunt verzinnen is beschikbaar. Ook kun je je foto’s bewerken door verschillende vormen, kleuren, patronen, frames e.d. toe te voegen. Dat heb ik zelf niet gedaan maar het kan dus wel.

De website is overzichtelijk, al snel had ik gevonden wat ik zocht. En toen begon het zoeken en selecteren wat toch wel meer werk kostte dan ik in eerste instantie had gedacht… Want er staan foto’s genoeg op m’n laptop en telefoon. Maar maak daar maar een selectie van 8 foto’s van. Tijdens het selecteren kwam ik erachter dat ik wel een paar foto’s had met/van m’n moeder en m’n 2 zussen maar geen leuke met/van m’n vader. Dus die moest eerst worden gemaakt voordat ik de bestelling kon plaatsen.
Een paar dagen terug was ik bij m’n ouders en toen zei m’n vader dat het belangrijk is om een foto samen te hebben, omdat hij zelf geen foto heeft met zijn vader samen. Die overleed zeer onverwachts in ’79 toen mijn vader nog geen 25 jaar was. Natuurlijk ga je er niet vanuit als je een foto maakt met iemand samen dat die persoon misschien wel uit je leven verdwijnt en moet dat niet de enige reden zijn, maar het is zo waardevol om (een) foto(s) te hebben met iemand die veel voor je betekent, want als die ander er niet meer is dan is het te laat en kun je alleen maar denken: ‘had ik maar.’

Afijn, terug naar de bestelling: Na het selecteren (zal ik die ene foto of toch die andere doen?) en het uploaden van telefoon naar laptop was het alleen een kwestie van uploaden van m’n laptop naar het fotomapje in fotofabriek.nl. En dat vond ik toch wel wat meer werk dan gedacht. Makkelijkste zou toch zijn om maar 1 keer te hoeven klikken op uploaden en dan in gelijk alle foto’s toe te kunnen voegen, maar zo makkelijk ging het dus niet. Elke foto moest ik apart uploaden door op foto’s uploaden klikken, vervolgens op bladeren en dan foto toevoegen. En dat dan totaal 8 keer. Misschien, of eigenlijk hopelijk, kan het al makkelijker maar ik heb het dus zelf niet gevonden.
Dat was dus het enige verbeterpunt wat mij betreft. Verder vond ik het uitzoeken, bestellen en achterliggende contact top! De bestelling was binnen 2 dagen binnen wat ook heel fijn is als je een foto wilt bestellen voor een speciale gelegenheid en die dus op tijd binnen moet zijn. Wat mij betreft dus een aanrader. En ik zal het zeker vaker gebruiken.

Blij met het resultaat 🙂Bestel jij wel eens online foto’s?

Liefs,

Charlotte

Gepubliceerd door Charlotte

Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Ik ben Charlotte, 29 jaar en woon op het mooie toeristische Goeree-Overflakkee. In het dagelijks leven werkzaam op een vakantiepark in de buurt. Je kunt hier huis- tuin- en keukenberichten lezen over onderwerpen die dicht bij mij staan waaronder het alleen wonen. Ik vind het fijn om mijn hersenspinsels van mij af te kunnen schrijven en te delen. Daarom zal er zo nu en dan een blog online komen. Geen vaste dagen of vast aantal per week maar gewoon als ik er zin in heb. Like, reageer, geef tips, onderwerpen of wat je maar wilt. Word ik in ieder geval heel blij van :). Pak een kop koffie of thee en kijk eens rond. Er is genoeg leesvoer te vinden. Veel leesplezier! X Liefs, Charlotte

2 gedachten over “De fotofabriek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: