Het leed dat keuzes maken heet

Als ik iets lastig vind is het keuzes maken. Het schijnt dat we gemiddeld 35.000 keuzes per dag maken. Dat begint al bij het wakker worden. Gelijk er uit of nog even snoozen? Gelukkig zijn we ons niet bewust van al die keuzes die we per dag maken en dat is maar goed ook! Vooral voor mij. Want dan zou het niet goed komen. Ik kan bijvoorbeeld gerust een kwartier in de ijssalon staan bedenken welke bolletjes ijs ik wil en zo zijn er nog meer voorbeelden.

Of zoals vandaag: ik werd om 8 uur wakker, iets wat voor mij op een vrije dag echt vroeg is. Het begon dus gelijk met de keuze: Ga ik er uit of blijf ik liggen? Het werd het eerste maar wel rustig opstarten. Zo volgden nog wat keuzes. Wat eet ik als ontbijt, wat trek ik aan, eerst aankleden en dan ontbijten of andersom? Iets waar ik normaal niet bij stilsta maar nu ik er aan terugdenk zijn het allemaal onbewuste keuzes.

Nu de bewuste keuzes van vandaag: Over 4 dagen krijg ik de sleutel van m’n nieuwe huis. Nu weet ik al sinds begin juli dat ik ga verhuizen. En vanaf die tijd ben ik er bewust en onbewust mee bezig, maar nu het bijna zover is ben ik er wel heel bewust mee bezig. Zo heb ik vandaag m’n verhuizing doorgegeven bij m’n waterleverancier en ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe goedkopere energieleverancier. En daar kan ik dan echt uren mee bezig zijn: Welke moet ik hebben? Welke is het goedkoopst, maar ook goed? Goede recensies? Had ik niet beter die andere moeten nemen? Het is nu eind van de avond en ik twijfel nog welke het beste is en of ik wel de juiste keuze heb gemaakt.

Vervolgens naar de Gamma. Inspiratie opdoen wat betreft muur verven en alvast wat inkopen doen. Ik heb vanaf het begin al een mintgroene muur in gedachten. Maar als je dan voor zo’n wand vol met honderden kleurenkaartjes staat dan slaat de twijfel toch wel toe. Want die andere kleur groen is ook wel mooi, of toch blauw? Of roze? Of toch behang? En moet ik nu die pot of die andere hebben? Help!! Op dat moment wenste ik echt dat ik mezelf had opgegeven voor een tv-programma waarin anderen je huis helemaal restylen. Zou perfect voor mij zijn. Want dit was gewoon teveel keuze.
Gelukkig was er een aardige verkoopster die me wegwijs hielp want door alle mogelijke kleuren was ik het overzicht helemaal kwijt. Er waren 7 verschillende kleuren wit om uit te kiezen. En dan ook nog hoogglans, zijdeglans of mat. Waarom? Dat kan ik dus niet aan.
Naast verf moet je dan ook nog nadenken over welke kwast(en) je wilt kopen en hoeveel. Uiteindelijk heb ik de winkel verlaten zonder een leuke kleur muurverf maar met een blik verf voor de kozijnen, een kwast en met schilderstape. Toch een begin.

Vervolgens nog een paar verhuisdozen ophalen en thuis verder gegaan met inpakken. Op dit moment word ik omringt door dozen. Lege dozen en volle dozen. en dozen die nog in elkaar moeten worden gevouwen. Als ik om me heen kijk denk ik: Wat zijn er nog veel spullen om in te pakken! Maar als ik dan de kasten open trek denk ik: Wat is het leeg hier. Kortom, de kasten worden langzamerhand steeds lever maar de dozen steeds voller. Nog even een oproepje gedaan op de Facebook pagina van m’n kerk wie er kan helpen en dan is het weer genoeg keuzes voor vandaag.

Ben jij ook zo’n twijfelaar of heb jij geen moeite met het maken van keuzes?

LIefs,

Charlotte

Gepubliceerd door Charlotte

Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Ik ben Charlotte, 29 jaar en woon op het mooie toeristische Goeree-Overflakkee. In het dagelijks leven werkzaam op een vakantiepark in de buurt. Je kunt hier huis- tuin- en keukenberichten lezen over onderwerpen die dicht bij mij staan waaronder het alleen wonen. Ik vind het fijn om mijn hersenspinsels van mij af te kunnen schrijven en te delen. Daarom zal er zo nu en dan een blog online komen. Geen vaste dagen of vast aantal per week maar gewoon als ik er zin in heb. Like, reageer, geef tips, onderwerpen of wat je maar wilt. Word ik in ieder geval heel blij van :). Pak een kop koffie of thee en kijk eens rond. Er is genoeg leesvoer te vinden. Veel leesplezier! X Liefs, Charlotte

Eén opmerking over 'Het leed dat keuzes maken heet'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: