Dit was mijn week: sleutel, klussen, kringloopwinkels en verhuizen.

Ik lees regelmatig op andere blogs een weekoverzicht. Normaal gesproken is mijn week best gewoon: Slapen, eten, werken. Niet echt indrukwekkend genoeg om een heel blog aan te wijden. Maar omdat dit wel een bijzondere week was dit keer (eenmalig) een weekoverzicht.

Maandag: Na lang, heel lang wachten, om precies te zijn 3 maanden was deze dag de sleuteloverdracht van mijn nieuwe huis. Om kwart over 10 reed ik naar het gebouw van de woningbouw waar ik toch wel tot mijn schrik voor een dichte deur kwam te staan met daarvoor een bord met daarop de tekst: ‘Wegens corona is ons kantoor gesloten. Voor vragen kunt u contact opnemen met telefoonnummer…’ ssshhhit… wat nu? Straks heb ik geen sleutel… Gebeld en gelukkig waren ze wel open voor mensen zoals ik die een sleutel kwamen halen. 1 minuut later liep ik als trotse eigenaresse met een grote bos sleutels op zak terug naar m’n auto waar ik gelijk de 3 hulptroepen, 2 collega’s en een vrouw uit mijn kerk, die deze dag zouden helpen opbelde dat ze konden komen.

Aangekomen bij het huis taken verdeeld, er moe(s)t zoveel worden gedaan dat ik even door de bomen het bos niet zag. Want waar zou ik moeten beginnen?
In eerste instantie zagen we allemaal heel veel roze. Alles, echt alles wat van hout is, was roze geschilderd: deuren, deurposten, raamkozijnen. Totaal niet wat ik wil dus samen met collega 1 begonnen met schuren en later verven. Collega 2 heeft de muren van de woonkamer gewit en mevrouw uit de kerk heeft m’n wc en keuken alvast schoongemaakt. Zo fijn die mensen die willen helpen en daar de tijd voor maken.
Met collega 1 en een waterpas en schilderstape heb ik de onderkant van de muur netjes strak gemaakt en met mintgroene verf helemaal mooi gemaakt :).
Met z’n drieën zijn we tot 18:00 doorgegaan en daarna op zoek gegaan naar eten. Iets wat hier in het dorp nog best een uitdaging is op maandag.. Maar het is gelukt.

De woonkamerdeur. Van oudroze naar mooi strak wit.

Dinsdag: Dat ik ’s avonds beter functioneer dan ’s ochtends bleek vandaag weer. Ik was zo moe van de dag hiervoor dat ik mezelf een rustige ochtend gunde. Halverwege de middag ben ik verder gegaan met het verven van m’n kamerdeur. Project 1: woonkamer af. En zo gaan we langzamerhand verder.
’s Avonds kwamen 2 mensen de vloer leggen en toen was er al weer een dag voorbij.

De vloer in de woonkamer. Een tijd geleden gratis opgehaald via Facebook een paar dorpen verderop en de woonkamer en gang mee kunnen leggen. Uiteindelijk 4 planken over.

Woensdag: Dat verhuizen tijd en energie kostte wist ik wel, maar dat het zo inspannend zou zijn had ik niet verwacht. Ik was gewoon nog steeds gesloopt toen ik wakker werd. Dus goed luisteren naar m’n lijf en rustig opgestart. Thuis nog wat dozen ingepakt en ’s middags weer naar het nieuwe huis verder gegaan met verven.
’s Avonds met dezelfde mensen als de dag ervoor met het restje laminaat wat nog over was de vloer in de gang gelegd en toen was er alweer een dag voorbij.

Donderdag: Geen klusdag vandaag maar samen met m’n vriendin een dagje kringloopjes bezoeken in Rijswijk en Den Haag, die laatste heeft de grootste kringloop van Nederland dus vandaar dat we daar graag heen wilden. Helaas viel, ondanks de grootte, het aanbod best tegen maar ondanks dat toch een mooie eettafel gekocht.
Na het tegenvallende resultaat bij beide winkels zijn we doorgegaan naar de Ikea in Delft die op de route lag. Onderweg was er even lichte spanning toen het tanklampje maar bleef brandden maar wij geen tankstation konden vinden.
Nadat we Google Maps hadden geraadpleegd en de auto weer eten had gekregen en wij Pumkin coffee (aanrader trouwens) van de Starbucks konden we met een gerust hart weer verder op weg naar de Ikea. Met een mondkapje op en gelijk al beslagen brillen bij binnenkomst werden hier de winkelwagens een stuk sneller gevuld. Hoofddoel was nieuwe matrassen testen. Mijn toekomstige bed bestaat nu nog 4 losse planken en een matras is nog een, niet echt onbelangrijke, musthave die nog ontbreekt. Met 2 karren vol beddengoed, plantjes, kussens, kussenslopen voor op de bank en lampjes verlieten we een ruim uur later weer de winkel.

Vrijdag: De laatste klusdag voor de verhuizing. Dezelfde vriendin als de dag hiervoor kwam samen met haar man een dagje klussen. Later de dag kwam er nog iemand helpen verven en zo konden te taken goed worden verdeeld: 2 mensen in de woonkamer, de man werd aan het werk gezet in de keuken om daar het laatste stukje vloer van de benedenverdieping te leggen en zelf ging ik met een verfroller boven in m’n slaapkamer aan de slag.

Zaterdag: D-day. En ondanks dat ik er echt naar uitkeek om in m’n nieuwe huis te gaan wonen zag ik best wel op tegen de dag zelf. Ik hou gewoon niet zo van drukte. Vooral niet als iedereen verwacht dat ik overal het antwoord op weet. Wat ik soms wel maar soms ook echt niet weet.
Maar uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en waren we op een paar dingen na, net op tijd voor de regenbui klaar met alles verhuizen.

Inmiddels woon ik hier nu dus 2 dagen. Het is nog niet af maar ik kan hier nu al prima leven. Prioriteiten zijn nu nog: alles wat roze is wit verven, mijn slaapkamer en de logeerkamer verven, de trap schuren en verven en decoraties ophangen/neerzetten. Genoeg te doen dus. Maar hopelijk blijf ik hier nog wel een tijdje wonen.

En hoe was jouw week?

Liefs,

Charlotte

Gepubliceerd door Charlotte

Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Ik ben Charlotte, 29 jaar en woon op het mooie toeristische Goeree-Overflakkee. In het dagelijks leven werkzaam op een vakantiepark in de buurt. Je kunt hier huis- tuin- en keukenberichten lezen over onderwerpen die dicht bij mij staan waaronder het alleen wonen. Ik vind het fijn om mijn hersenspinsels van mij af te kunnen schrijven en te delen. Daarom zal er zo nu en dan een blog online komen. Geen vaste dagen of vast aantal per week maar gewoon als ik er zin in heb. Like, reageer, geef tips, onderwerpen of wat je maar wilt. Word ik in ieder geval heel blij van :). Pak een kop koffie of thee en kijk eens rond. Er is genoeg leesvoer te vinden. Veel leesplezier! X Liefs, Charlotte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: