10 dingen waar je achter komt tijdens een verhuizing

‘Je kunt wel verhuiskorting vragen bij de servicebalie.’ Ik heb net bij de kassa van de Gamma gevraagd hoe het zit met de kortingsbonnen die je normaal gesproken krijgt bij het besteden van een bepaald bedrag. Die zijn er nu niet meer, maar wel dus verhuiskorting. Iets wat ik niet wist. Achter dit, en 10 andere dingen ben ik achter gekomen tijdens mijn verhuizing.

 1. Dat een mens veel, heel veel spullen heeft. Voordat ik ging verhuizen werd regelmatig gezegd dat ik niet veel spullen had. Iets waar ik het zelf totaal niet mee eens was. Tijdens het inpakken dacht ik heel vaak: wat heb ik veel spullen! En dan ben ik nog maar alleen.. moet je nagaan hoe het is als je een heel gezin hebt.
 2. Dat er heel veel keuzes komen kijken bij een verhuizing: ‘Welke vloer wil je? Hoe wil je de vloer gelegd hebben? Welke kleur verf, welk merk, in welk keukenkastje komt wat, waar wil ik de klok ophangen?´ En zo kan ik nog wel even doorgaan. Over álles moet een keuze worden gemaakt. En over alles moet ik die keuze maken… Iets wat mij soms echt af en toe te veel werd. Ik heb serieus tot het allerlaatste moment twijfelend in de Gamma gestaan op zoek naar de juiste verf, en die een paar uur later toch weer terug gebracht… M’n eerste keuze: mintgroen, nee toch roze, of blauw? Of zal ik toch behang nemen?
 3. Dat verven best inspannend werk is wat ook veel geduld en herhaling vereist. En dat ik al snel spieren in m’n handen voelde waarvan ik niet wist dat die bestonden.
 4. Dat je jezelf ook na 2 weken nog dagelijks kunt verbazen hoe het mogelijk is om overal in het huis spullen te hebben. Ik ben van een 1 kamer appartement + schuur van 2 m² naar een eengezinswoning verhuisd. Dit huis is vanaf kelder tot zolder en schuur gevuld met spullen. Ik begrijp nog steeds niet hoe het mogelijk is dat 90% van de spullen die nu verspreid liggen tussen kelder en zolder nog maar een paar weken geleden veel minder plek hadden.
 5. Dat je best wat met korting of zelfs gratis spullen kunt krijgen als je goed om je heen kijkt. Zowel online als in de (kringloop)winkel. Zo heb ik mijn vloer gratis van een Facebookgroep ‘gratis af te halen.’ Of de zoals in het vetgedrukte stukje al geschreven: de Gamma verhuiskorting. Het enige wat je hoeft te doen is met je koop- of huurcontract naar de plaatselijke Gamma te gaan en je krijgt 3 maanden lang 10% korting op bijna alles. Uitgezonderd artikelen die al in de aanbieding zijn. Scheelt toch een hoop. Vooral als je net als ik er wekelijks te vinden bent.
 6. Dat je zo zo blij kunt zijn met iets gewoons wat iedereen heeft. Daar sta je niet bij stil omdat het zo normaal is, maar als je jarenlang op een slaapbank slaapt, wat tot op zekere hoogte prima te doen is als je ruimtegebrek hebt, en dan naar een echt bed gaat, dat is dan echt zo fijn. Al dan niet in de laatste plaats omdat je die niet iedere avond hoeft uit te klappen, of bang hoeft te zijn voor onverwachts bezoek die dan gelijk je bed zien.
 7. Dat alles nu via een andere route moet en dat dat soms best even zoeken is. Wat is nu de kortste route naar de supermarkt, werk, kerk? 2 weken terug naar m’n vrijwilligerswerk ging het al mis. Dat was een kwestie van de straat doorfietsen naar de rotonde en naar links, nu was het.. uhm.. laat ik het houden op nogal een onderneming, al dan niet door een onverwachtse wegafsluiting.
 8. Dat je sommige spullen opeens dubbel moet aanschaffen vanwege meerdere verdiepingen. Hiervoor had ik genoeg aan 1 hanglamp en 1 nachtlampje. Nu heb ik al 8 plaatsen in het huis waar een lamp is opgehangen, of waar dat nog op het lijstje staat om te doen.
  Hetzelfde geld voor telefoonopladers: mijn telefoon heeft een beperking wat inhoudt dat die steeds als een malle leegloopt. Vroeger had ik genoeg aan 1 oplader bij de bank, nu heb ik een oplader beneden bij de bank en boven bij m’n bed.
 9. Dat je systeem van opstaan opeens anders word. Vroeger: ik kwam m’n bed uit, 2 stappen lopen en ik stond in de keuken. Waterkoker aan, 5 stappen verder en ik was in de badkamer, daar deed ik m’n ding en kwam dan wat later schoon en aangekleed in de keuken waar het hete theewater inmiddels dampend uit de waterkoker kwam.
  Nu: ik word wakker en moet dan eerst naar beneden om naar de wc te gaan, vervolgens zet ik de waterkoker aan en ga dan weer naar boven om mezelf klaar te maken voor de dag.
  Ik wist niet dat een mens zoveel keren de trap op en neer ging op een dag.
 10. Dat je er achter komt hoeveel fijne mensen je om je heen hebt die je willen helpen met schoonmaken of klussen en dat dan zelf spontaan aanbieden. En ook nog eens meerdere keren komen helpen. Of mensen die kaartjes sturen, je vragen om te komen eten, aanbieden om te komen helpen verhuizen. Dat vind ik best bijzonder. #dankbaar

En wanneer ben jij voor het laatste verhuisd en wat viel je daar in op?

Liefs,

Charlotte

Vond je dit een leuk artikel? Geef dan een like, reactie en deel vooral :).
Heb je tips of zie je een foutje? Laat het mij weten.

Gepubliceerd door Charlotte

Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Ik ben Charlotte, 29 jaar en woon op het mooie toeristische Goeree-Overflakkee. In het dagelijks leven werkzaam op een vakantiepark in de buurt. Je kunt hier huis- tuin- en keukenberichten lezen over onderwerpen die dicht bij mij staan waaronder het alleen wonen. Ik vind het fijn om mijn hersenspinsels van mij af te kunnen schrijven en te delen. Daarom zal er zo nu en dan een blog online komen. Geen vaste dagen of vast aantal per week maar gewoon als ik er zin in heb. Like, reageer, geef tips, onderwerpen of wat je maar wilt. Word ik in ieder geval heel blij van :). Pak een kop koffie of thee en kijk eens rond. Er is genoeg leesvoer te vinden. Veel leesplezier! X Liefs, Charlotte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: