Hunted

‘De jacht is begonnen.’ Gisteravond begon weer een nieuw seizoen van 1 van mijn favoriete tv-programma’s. Nu heb ik zelf al 2 jaar geen tv-aansluiting meer dus vandaag keek ik de eerste aflevering terug. Benieuwd hoe de kandidaten en de Hunters het dit keer gaan doen.

In het NPO programma Hunted slaan 13 gewone burgers, 6 duo’s en 1 persoon alleen, op de ‘vlucht’ voor de zo genoemde Hunters. Deze Hunters, die allemaal werkervaring hebben bij politie of defensie en in het echt ook zware criminelen opsporen openen in dit programma de ‘jacht’ op de kandidaten en moeten proberen om binnen 3 weken alle voortvluchtigen te vinden. Dit gaat voor zover mogelijk precies zoals het normaal in het echt ook zou gaan. Natuurlijk is het tv en is niet alles precies zoals het in het echt gaat, zo wordt er ’s nachts niet gezocht en mag er dan niet gevlucht worden, en nu met corona hebben alle kandidaten een device om hun arm. Als de Hunters binnen een straal van 1,5 van een deelnemer is gaat de device af en is het game over. Tja, arresteren in coronatijd gaat toch anders dan in het echt. Hoewel ik denk dat er weinig boeven zijn die zich echt op 1,5 meter zonder geweld laten arresteren. Maar los van dat allemaal is het verder wel zo veel mogelijk als in het echt. Zo worden telefoonnummers nagetrokken, telefoons onder de TAB gezet, afluisterapparatuur in de telefoon zonder dat de persoon het zelf doorheeft, buurtonderzoeken gedaan, bekenden ondervraagd, camerabeelden nagekeken, alles wat mogelijk is word uitgezocht om ervoor te zorgen dat de voortvluchtigen kunnen worden gevonden.
De kandidaten, de voortvluchtigen, moeten er alles aan doen om uit de handen van de ‘jagers’ te blijven. Maar hebben wel een aantal regels: ze moeten in Nederland blijven, mogen niet de wet overtreden en mogen niet langer dan 48 uur op dezelfde plek verblijven.
De Hunters beschikken over alle mogelijke apparatuur om de deelnemers te kunnen vinden, camera’s die overal in het land hangen, telefoongegevens van zowel de voortvluchtige(n) als de achterban die worden doorzocht, verschillende opsporingsteams op de weg, politiehond en een helikopter. Het doel van de Hunters is om iedereen binnen 3 weken te kunnen arresteren en het doel van de kandidaten is om 3 weken lang ‘op de vlucht’ te blijven en na 3 weken veilig het land te kunnen verlaten vanaf een locatie die ze dan tijdens hun vlucht op een bepaalde manier te weten gaan komen. De jacht gaat tot de allerlaatste seconde door waardoor het tot het allerlaatst spannend blijft wie uit de handen blijft van de Hunters.

Ik ben zelf echt zo’n kijker die er dan helemaal op in gaat en vanaf de bank de neiging krijgt om naar de tv te gaan roepen. ‘Pas op!’ ‘Ze zitten achter je!’ ‘Je moet daar weg!’ Iets wat natuurlijk totaal geen zin heeft. Maar ja, dan zit je er zo in.

Waarom ik het zo’n leuk programma vind is omdat je een uniek kijkje krijgt in het leven van de politie/defensie en ziet hoe zij te werk gaan bij het opsporen van echte criminelen. En dat daar echt alles voor uit de kast word getrokken wat mogelijk is. Desnoods word een heel huis overhoop gehaald of worden helpers van voortvluchtigen zo lang ondervraagt totdat ze informatie geven.
Het is allemaal, tot op zekere hoogte, zo echt nagemaakt. Alleen in dit geval hoop je voor de voortvluchtigen dat ze niet gepakt raken terwijl je in het echte leven juist de kant kiest van de opsporingsdiensten.

Gisteravond begon dus aflevering 1. Mocht je het hebben gemist, of nieuwsgierig zijn geworden en wil je het alsnog terugkijken, dan kan dat hier.

3 weken uit handen blijven van een professioneel opsporingsdienst. Denk jij dat je het kunt?

Liefs,

Charlotte

Vond je dit een leuk artikel? Like, reageer en deel dan.
Heb je tips of zie je een foutje? Laat het mij weten.
Volg je me al op facebook en instagram?

Gepubliceerd door Charlotte

Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Ik ben Charlotte, 29 jaar en woon op het mooie toeristische Goeree-Overflakkee. In het dagelijks leven werkzaam op een vakantiepark in de buurt. Je kunt hier huis- tuin- en keukenberichten lezen over onderwerpen die dicht bij mij staan waaronder het alleen wonen. Ik vind het fijn om mijn hersenspinsels van mij af te kunnen schrijven en te delen. Daarom zal er zo nu en dan een blog online komen. Geen vaste dagen of vast aantal per week maar gewoon als ik er zin in heb. Like, reageer, geef tips, onderwerpen of wat je maar wilt. Word ik in ieder geval heel blij van :). Pak een kop koffie of thee en kijk eens rond. Er is genoeg leesvoer te vinden. Veel leesplezier! X Liefs, Charlotte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: