Een weekje op surfkamp

De ‘Australiëblogs’ heb ik geschreven voor en tijdens mijn backpackreis van oktober 2018 tot april 2019 op mijn reisblog: ‘opwegmetmijnbackpack.reismee.nl. Omdat ik het zonde vind om al die verhalen weg te gooien of om 2 verschillende websites te houden, worden alle reisblogs op deze site in het mapje ‘Australië’ gezet. Leuk om eens terug te lezen, of misschien haal je er inspiratie uit. Het zijn er nogal een hoop dus leesvoer genoeg denk ik ;). Dit artikel heb ik op 2 november 2018 geschreven.

‘Als jullie het leuk vinden kunnen jullie volgende week van de 29e tot en met 2 november mee op surfkamp. $500,- (€350,00) en dan is alles betaald..’ Nou daar hoefde ik maar 2 tellen over na te denken! Hoe gaaf is het om te kunnen zeggen dat je kunt surfen en dat je hebt leren surfen in Australië. En de prijs, tja ik blijf een Nederlander, daar kon ik het ook niet voor laten.

Kamperen en surfen in Gerroa

Dus maandagochtend 29 oktober vertrok ik met een groep van meer backpackers met een touringcar van Sydney naar Gerroa wat 2 uurtjes rijden naar het zuiden is. Daar kwamen we aan op een camping, waarvan een gedeelte speciaal voor het surfkamp is. Toen eenmaal iedereen aanwezig was en een slaapplekje had gevonden in de slaaphut kon de uitleg over de week beginnen. We werden in 2 groepen verdeeld omdat anders als we met z’n alleen tegelijk alles zouden doen de groep te groot was om met z’n allen tegelijk te kunnen eten. De ene dag stond groep 1 vroeg op en deed alles als eerste en de andere dag stond groep 2 als eerste op, zo wisselden we elkaar af.

Vervolgens mochten we de surfpakken aan doen, tjonge wat een gedoe is dat! Als je zo’n pak eenmaal aan hebt heb je het gevoel dat je er nooit meer uit komt. Gelukkig is dat toch goedgekomen.

Op het strand werden we weer ingedeeld in 3 groepen met in elke groep 2 instructeurs zodat het overzichtelijk bleef. Elke dag hadden we 2 lessen, een ochtend en middag les. En voor elke les ging je in je groepje even apart om de belangrijkste dingen door te nemen en een reminder hoe je van in het water liggen overeind komt op je board. Verder leerden we elke les iets nieuws, zoals: wat doe je als je in de stroming terecht komt, of hoe kun je tegen de golven in zwemmen of zelfs onder een golf door?

In het water
En dan het water in! Wat lijkt het makkelijk op die surffilmpjes maar mennnn wat is het moeilijk! Om te beginnen moet je naast je plan wachten op de juiste golf: niet te veel schuim, niet te klein, niet te groot, dan snel op je plank gaan liggen, voeten tegen de rand, peddelen, als de golf er is nog 3 extra, en dan op een bepaalde manier omhoog. Dat peddelen lukt wel, maar bij overeind komen viel ik (en meerderen met mij) er steeds van af. Zo frustrerend! Maar zo veel zwaarder dan dat je zou denken. Dinsdagmiddag was ik er helemaal klaar mee. Maar toen zei de instructeur dat ik een verkeerd, te klein board had. Tja dat verklaarde dus een hoop. Nieuw board en toen ging het een ‘stuk’ beter. En zo ging het dus de hele week door.

Ontbijt-surfen-lunch-surfen-diner-freetime.

Hoe vond ik het?
Ik ging naar surfkamp om te leren surfen. Kan ik het nu? Nee, maar wel de basistechniek. En het was wel leuk om te ervaren. De blijdschap en trots als je merkt dat je na heel veel keren vallen overeind staat en 5 tellen later nog steeds op je board staat is zo fijn.

Ondanks dat je constant tussen de mensen zit, wat ik soms best wel een uitdaging vind, aangezien ik liever alleen ben, was het een hele toffe ervaring om mee te maken en te kunnen zeggen dat ik heb gesurft in de grote oceaan. Die overigens hetzelfde smaakt als de Noordzee, maar dat terzijde.

En omdat beelden meer zeggen dan worden, hier het filmpje dat gemaakt is tijdens mijn surfcamp week. Op 2 minuut 30 zie je mij 1 seconde in actie

Gepubliceerd door Charlotte

Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Ik ben Charlotte, 29 jaar en woon op het mooie toeristische Goeree-Overflakkee. In het dagelijks leven werkzaam op een vakantiepark in de buurt. Je kunt hier huis- tuin- en keukenberichten lezen over onderwerpen die dicht bij mij staan waaronder het alleen wonen. Ik vind het fijn om mijn hersenspinsels van mij af te kunnen schrijven en te delen. Daarom zal er zo nu en dan een blog online komen. Geen vaste dagen of vast aantal per week maar gewoon als ik er zin in heb. Like, reageer, geef tips, onderwerpen of wat je maar wilt. Word ik in ieder geval heel blij van :). Pak een kop koffie of thee en kijk eens rond. Er is genoeg leesvoer te vinden. Veel leesplezier! X Liefs, Charlotte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: