Verjaardag in de Hemel

Ik heb je nooit gekend. Ik weet niet hoe je stem klonk, ik weet niet wat je lievelingskleur of eten was, ik weet niet hoe je karakter was. Ik weet alleen hoe je heette, hoe je er uit zag (in zwart wit foto) wie je familieleden waren en dat je al ruim voor mijn geboorte bent overleden.
Hoe zou het zijn geweest als ik je wel had gekend? Zou ik dan op je hebben geleken? Of had je liever gehad dat ik u zei? Zou je zo leuk/lief zijn geweest dat ik regelmatig langs zou (willen) komen? Ik weet het niet maar had het wel graag willen weten. Als ik kijk naar de karakters van je 4 zonen en de verhalen over vroeger dan kan het niet anders dan dat je echt lief zou zijn geweest en het jammer is dat we elkaar nooit hebben leren kennen.

Vandaag zou je 104 zijn geworden. Helaas werd je slechts 62 en overleed je 13 jaar voordat ik werd geboren aan darmkanker. Ze zeggen dat je niet kunt missen wat je niet hebt maar daar denk ik toch anders over. Ook al heb ik je nooit gekend en kan ik je op dat punt ook niet missen, toch mis ik iets en vind ik het jammer dat we elkaar nooit hebben mogen leren kennen en dat je niet van mijn/ons bestaan weet.

Ik vind het jammer dat je niet hebt mogen meemaken dat je zonen allemaal zijn getrouwd en kinderen hebben gekregen. Dat je niet hebt meegemaakt dat je meerdere keren oma en zelfs overgrootmoeder zou zijn geworden. Ik vind het jammer dat je niet hebt mogen meemaken dat beide bakkerijen nog steeds in de familie zijn en dat ook 3 van je kleinkinderen er in werken. En dat het bedrijf t.z.t. door 1 van je kleinkinderen word overgenomen. Weer een nieuwe generatie.
Of weet je dat wel allemaal en heb je vanuit de Hemel mogen meekijken van wat hier gebeurd? Ik weet het niet. Wel geloof ik dat je daar echt bent. Als ik de verhalen hoor en kijk naar de levens van je kinderen dan vertrouw ik daar echt op.

Daarom weet ik dat er ooit een dag komt dat we elkaar voor het eerst in het echt zullen zien. Wat een vooruitzicht.. wat een belofte.

Gefeliciteerd met je verjaardag in de Hemel oma. En doe de groeten aan opa.

Liefs,

Charlotte
Gepubliceerd door Charlotte

Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Ik ben Charlotte, 29 jaar en woon op het mooie toeristische Goeree-Overflakkee. In het dagelijks leven werkzaam op een vakantiepark in de buurt. Je kunt hier huis- tuin- en keukenberichten lezen over onderwerpen die dicht bij mij staan waaronder het alleen wonen. Ik vind het fijn om mijn hersenspinsels van mij af te kunnen schrijven en te delen. Daarom zal er zo nu en dan een blog online komen. Geen vaste dagen of vast aantal per week maar gewoon als ik er zin in heb. Like, reageer, geef tips, onderwerpen of wat je maar wilt. Word ik in ieder geval heel blij van :). Pak een kop koffie of thee en kijk eens rond. Er is genoeg leesvoer te vinden. Veel leesplezier! X Liefs, Charlotte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: