Dingen die je tijdens de intelligente lockdown (op vakantie) kunt doen.

‘Is er nu nog iets te doen (met kinderen) in de omgeving?’ Die vraag is denk ik wel 1 van de meest gestelde vragen de afgelopen periode op mijn werk. Ik werk op een vakantiepark in Ouddorp waar je je normaal gesproken de hele dag en tot laat in de avond kunt vermaken. Zoals ronddobberen in het subtropisch zwembad, shoppen in de souvenirwinkel of de kledingwinkel. ’s Avonds wat drinken in het café en kijken naar de theatershows of meedoen met de quiz- of bingoavond. Of wat denk je van de dieren op de kinderboerderij van dichtbij bekijken en aaien.
En zo kan ik nog wel even doorgaan. Kortom, genoeg te doen. Helaas is dat alles nu niet meer mogelijk en moeten we zelf bedenken wat er nog wel mogelijk is.

Disclaimer: Ik was al begonnen met deze blog voordat de avondklok en de nieuwe regels in beeld waren. Dus het kan dat sommige tips wat moeten worden aangepast.
Voor alle tips geldt natuurlijk: hou je aan de regels en gebruik je eigen verstand.

Deze buitentips zijn gebaseerd op activiteiten in Ouddorp en omgeving omdat ik daar werk en daar vandaan kom dus dat gebied het beste ken. Maar het meeste uit de lijst kan ook worden vervangen naar een gebied uit je eigen omgeving als je ergens anders woont.

Voordat corona kwam kon ik zo meerderde activiteiten verzinnen die toeristen tijdens hun vakantie zouden kunnen doen in de omgeving. Maar ja.. dat wordt nu wel wat lastiger en men wordt nu geacht zelf activiteiten te bedenken om de (vakantie) dagen door te komen.
Daarom vandaag: 5 dingen die je zelfs nog tijdens de ‘lockdown’ doen op Ouddorp en omgeving.

De Vuurtoren en een stukje strand van Ouddorp

Voetstappen in het zand. Ouddorp heeft 18 kilometer strand dus ruimte genoeg om anderhalve meter afstand te houden. Ook in de winter is het voor mij wel 1 van mijn favoriete plekken op het eiland. Lekker uitwaaien en je hoofd leegmaken. Emmer en een schep mee voor de kinderen, schelpen zoeken en je kunt je er zo een paar uur vermaken.
Wist je trouwens dat het strand van Ouddorp in 2018 is uitgeroepen tot het schoonste strand van Nederland?

Een van de vele fiets/wandelpaden door de duinen. Foto is gemaakt vanaf de uitkijktoren.

I want to ride my bicycle. Als ik iets goed kan herinneren zijn het wel de vele fietstochten die we vroeger hebben gemaakt. Sowieso deden we ieder jaar mee met een fietstocht naar Middelharnis, een dorp in het midden op Goeree-Overflakkee en zo’n 25 kilometer fietsen waarbij je per gereden kilometer geld kon verdienen voor een zelfgekozen goed doel.
Daarbij deden we regelmatig mee met een fietstocht over de kop van Goeree voor stichting Adullam. Boterhammen mee en picknicken onderweg.
Of een fietsspeurtocht voor de kerstmusical van de kerk. Zo zijn er verschillende fietstochten te verzinnen. En zowel op Goeree-Overflakkee als in Zeeland zijn er oneindig veel fietsroutes beschikbaar.
Naast de gewone fietsroutes langs zowel verschillende huizen als door de polder kan ik zelf ook echt genieten van fietsen door de duinen: Vroeger al toen we op de fiets naar het strand gingen: al die mensen die met hun hele strandinboedel naar het strand lopen en waar je dan zelf lekker langs fietst en al rinkelend de duinen af en weer sjeest. Wind door je haren en gaan! Heerlijk gevoel!

Stap voor stap. Ben je niet zo van het fietsen en hou je meer van lopen? Wat dat betreft is er ook keuze genoeg.
Sowieso kun je natuurlijk naast fietsen maar ook gewoon lopen door de duinen. Duurt wat langer, en de kans bestaat dat je af en toe word ingehaald door een fanatieke rinkelende fietser. Maar kun je wel beter om je heen kijken :). Halverwege even uitrusten bij de uitkijktoren en genieten van het uitzicht om vervolgens verder te gaan.
Een paar kilometer lopen naar het noorden kom je vanzelf bij verschillende natuurgebieden. Onder andere ‘de Kwade Hoek.’ Dit natuurgebied ligt tussen de gehuchten de Oostdijk en Goeree-Havenhoofd.
Wat ik zelf ook wel echt bijzonder vind is ‘de Kleistee’. Dit natuurgebied is te klein om je er echt de hele dag te vermaken, maar wel ideaal om te picknicken of gewoon te genieten van de rust en stilte. Wat ik er zo bijzonder aan vind is dat het echt midden in het dorp ligt. Als je het niet weet loop of rij of loop je de 3 verschillende paden naar de ingang zo voorbij. Slechts 1,5 kilometer lopen vanaf het centrum en je hebt een hele andere wereld. En dat gewoon midden in het dorp.

De Kleistee in Ouddorp. Niet te geloven toch dat dit echt midden in het dorp ligt?

Linksboven: Uitkijktoren bij het Noordzeestrand.
Linksonder: Ingang van de Kwade Hoek bij het einde van de Oostdijk.
Rechts: De Kwade Hoek.

Bunkerroute
Hoewel ik er zelden ben geweest, laatste keer dat ik het me kan herinneren was in 2016 voor een vrijgezellenfeest, is dit ook wel een interessante activiteit om eens te doen.
https://www.visitgo.nl/nl/doe/eilandhistorie/bunkerroute-ouddorp
Op deze website staan nog meer leuke wandel- en fietsroutes dus keuze genoeg!

Leenhond
Heb je geen eigen hond maar wil je wel wat meer buiten lopen alleen niet de dagelijkse verplichtingen, vraag dan in je omgeving of je van iemand een hond kan lenen. Jij hebt je nodige kilometers en de eigenaar van de hond hoeft er een keer niet op uit. Win-Win.

Dit is Luna. Mijn af-en-toe leenhond voor als ik zin heb om een stuk te gaan lopen.

Weet jij iets wat we nu nog kunnen doen tijdens deze lockdown, binnen of buiten?

Gepubliceerd door Charlotte

Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Ik ben Charlotte, 29 jaar en woon op het mooie toeristische Goeree-Overflakkee. In het dagelijks leven werkzaam op een vakantiepark in de buurt. Je kunt hier huis- tuin- en keukenberichten lezen over onderwerpen die dicht bij mij staan waaronder het alleen wonen. Ik vind het fijn om mijn hersenspinsels van mij af te kunnen schrijven en te delen. Daarom zal er zo nu en dan een blog online komen. Geen vaste dagen of vast aantal per week maar gewoon als ik er zin in heb. Like, reageer, geef tips, onderwerpen of wat je maar wilt. Word ik in ieder geval heel blij van :). Pak een kop koffie of thee en kijk eens rond. Er is genoeg leesvoer te vinden. Veel leesplezier! X Liefs, Charlotte

Eén opmerking over 'Dingen die je tijdens de intelligente lockdown (op vakantie) kunt doen.'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: