Dit wist je nog niet over mij. Random dingen die ik echt niet kan.

 1. Ik kan niet op hakken lopen. En dan bedoel ik: Echte hakken! Je weet wel die hoge waardoor je vaker je enkels verzwikt dan dat je een stap vooruit zet. Als ik ze aantrek heb ik eerst het gevoel dat ik 3 meter opstijg en op een evenwichtsbalk loop.
  Gelukkig heb ik het voor m’n lengte en m’n werk niet nodig dus geen hoge hakken hier in huis.
 2. Ik kan niet 1 ding tegelijk doen, en dat volledig afmaken voordat ik met iets anders begin. Zowel thuis als op het werk, meestal begin ik ergens aan, zie of bedenk dan halverwege een andere taak en ga daar dan mee aan de slag om vervolgens 3 taken later te bedenken wat ik nou ook alweer precies mee was begonnen.. Ik moet soms ook echt tegen mezelf zeggen: Nu ga je eerst dit afmaken voordat je met wat anders begint.
 3. Ik kan niet langzaam rijden. En dan bedoel ik precies 80 of precies 50. Echt ik kan dat gewoon niet. Ik rij niet veel te hard of onverantwoordelijk en ik haal ook niet in over een doorgetrokken streep als er een auto voor me wel gewoon precies volgens de kilometerteller rijd. Maar ik hou zelf wel van gewoon lekker doorrijden als het kan.
 4. Ik kan niet vroeg gaan slapen. Elke keer als ik rond 19:00 denk: ´vanavond ga ik eens vroeg slapen!’ En vervolgens ga ik van alles ga doen/kijken is het zo opeens 23:00. Ik ben ook pas ’s avonds het actiefst.
  Dit doet me denken aan heel lang geleden toen ik nog peuter was. Ik ging voor die leeftijd best laat naar bed, maar zat dan gewoon beneden te spelen. M’n 2 jaar oudere zus vond het niet eerlijk dat zij wel om 7 uur naar bed moest maar ik niet. Dus zij bleef ook wakker. Laat ik zo zeggen: ze heeft het in ieder geval geprobeerd, maar was blij toen ze naar bed mocht.
  Jaren later toen ik op de middelbare school zat kwam het regelmatig voor dat ik naar bed ging als m’n vader, die als vrachtwagenchauffeur om 12/1 uur ’s nachts de deur uit ging en we elkaar dan ergens op de trap tegenkwamen.
 5. Ik kan niet snel met 2 duimen typen op m’n telefoon. Ik probeer het wel maar snel gaat het niet. Ik typ of met 1 duim en houd m’n toestel in diezelfde hand, of ik houd m’n toestel in m’n rechterhand en type met m’n linkerwijsvinger. Ik weet het, best ouderwets maar dan heb ik in ieder geval niet dat ik 3x opnieuw moet beginnen met typen.
 6. Ik heb geen, maar dan ook totaal geen verstand van alles wat achter de schermen komt kijken bij computers en dingen als een website aanpassen. Ik weet hoe ik met m’n laptop om moet gaan en hoe ik blogs moet typen en foto’s toevoegen maar daar houd het wel bij op. De keren dat ik het probeerde was m’n hele website opeens onherstelbaar (dacht ik) veranderd en gaf het me meer frustratie en irritatie dan motivatie en blijdschap.
 7. Deze kan echt iedereen beamen die mij kent: Ik wil/kan niet zeggen dat ik nooit op tijd ben, maar het is voor mij wel zeer bijzonder als ik ergens echt te vroeg ben. Ik kom of precies op tijd, of (een paar minuten) te vroeg of laat. Of in het allerergste geval vertrek ik pas als ik al op plaats van bestemming had moeten zijn.
  Echt, ik doe het niet expres, het begon al bij m’n geboorte ik ben een week te laat geboren, en daarna is het eigenlijk nooit meer goedgekomen. Het gebeurde dus wel eens dat ik een te laat briefje kon halen op de middelbare school.
  Zoals ik al schreef, ik doe het dus niet expres.
  Altijd gebeurt er wel iets waardoor ik in tijdnood kom:
  -Een wekker die wel wordt gezet maar niet wordt aangezet en dus niet afgaat (of zelf besluit om uit te gaan)
  -Erachter komen dat als je eens op tijd klaar bent en wilt vertrekken dat het heeft gevroren en de autoruit niet binnen 5 tellen volledig is ontdooit.
  -Iets belangrijks dat mee moet niet kunnen vinden.
  -Nog even snel dit of dat opruimen of reageren op dat ene appje.
  -Erachter komen dat je echt eerst moet tanken wil je zonder problemen aankomen op plaats van bestemming.
  -Of: en dat gebeurd het vaakst: dan kijk ik op de klok en zie dat ik over 10 minuten weg moet en dus nog wel tijd genoeg heb om jas en schoenen aan te doen. En dan opeens zijn die 10 minuten voorbij. Hoe? Ik heb geen idee.
 8. Ik heb geen verstand van mode of kleding- of kleurencombinaties. Helaas want ik zou dat wel willen hebben. Ik heb kledingstukken in m’n kast waarvan ik echt niet weet waar ik dat mee zou kunnen combineren, een rode bloemetjesrok met een een blauw t-shirt er op? Geen idee of dat kan. Daardoor ga ik altijd voor veilig en liggen er kledingstukken die al best een tijdje onaangeraakt daar in de kast liggen.
 9. Ik kan niet dus zoals bij punt 4 vroeg naar bed, maar ik kan ook niet vrijwillig vroeg uit bed. Oké, als ik een ochtenddienst heb en de wekker om 4/5 uur ’s ochtends gaat dan lukt het wel (met moeite). Maar op een vrije dag kan ik dat dus echt niet. Dat wilt niet zeggen dat ik echt tot ikweetniethoelaat slaap maar ik kan gerust een (paar) uur gewoon blijven liggen zonder iets te doen en dan pas 2 uur later eens aan de dag beginnen. Ik vind dat ook 1 van de fijnste momenten van de dag. Nog even niks moeten, even nog ‘niet bestaan’ voor de buitenwereld voordat de dag begint.
  Direct m’n bed uit springen zodra de wekker gaat zal ik dus nooit doen.

En welke standaard dingen kan jij echt niet?

Gepubliceerd door Charlotte

Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Ik ben Charlotte, 29 jaar en woon op het mooie toeristische Goeree-Overflakkee. In het dagelijks leven werkzaam op een vakantiepark in de buurt. Je kunt hier huis- tuin- en keukenberichten lezen over onderwerpen die dicht bij mij staan waaronder het alleen wonen. Ik vind het fijn om mijn hersenspinsels van mij af te kunnen schrijven en te delen. Daarom zal er zo nu en dan een blog online komen. Geen vaste dagen of vast aantal per week maar gewoon als ik er zin in heb. Like, reageer, geef tips, onderwerpen of wat je maar wilt. Word ik in ieder geval heel blij van :). Pak een kop koffie of thee en kijk eens rond. Er is genoeg leesvoer te vinden. Veel leesplezier! X Liefs, Charlotte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: