Hello 30

En toen was ik opeens 30. Oké natuurlijk niet echt ‘opeens’ het heeft precies 30 jaar geduurd om deze leeftijd te bereiken maar 30 was altijd iets ver weg. Als je 30 bent dan… nou, mijn moeder bijvoorbeeld was 30 toen ik werd geboren. Dus als je 30 bent dan moet je toch wel je leven op orde hebben en een grote mensen leven hebben.
Ik weet niet hoe het bij jou was maar voor mij voelt het toch anders. Alsof je echt een flink hoofdstuk afsluit, het einde van de twintiger jaren en het begin van een nieuwe fase.

Aan de ene kant denk ik: het is gewoon een getal, niks bijzonders aan en elk jaar komt er een jaartje bij. Aan de andere kant voelt het wel speciaal. Zoals ik al schreef, het einde van de 20 en het begin van de 30. Het begin van: ‘nu moet je toch wel echt volwassen worden en een grote mensenleven gaan leven.’ en, ‘zullen de komende 10 jaar wel m’n dromen uitkomen en zal ik dan wel echt weten wat ik wil?’ Want ondanks dat ik echt niks te klagen heb was niet wat ik had verwacht toen ik 16 was. Toen dacht ik: als ik 30 ben dan ben ik vast wel getrouwd, woon ik in een koophuis en heb ik een gezin. En, als ik 30 ben dan weet ik wel wat ik later wil worden en dan ben ik dat ook geworden. Tja, dat liep even anders. Hoewel m’n leven nu wel prima is en ik leuk werk heb is het niet m’n droombaan of die baan waar ik voor een studie heb gevolgd en weet ik nog steeds niet 100% wat ik écht wil ‘later als ik groot ben.’ En soms is dat prima en soms is dat frustrerend en ingewikkeld. Vooral als ik zie dat andere mensen ( meestal jonger dan ik) wél weten wat ze willen en wél zijn geworden wat ze willen, en wél het gezin hebben dat ze willen. Soms is dat inspirerend om te zien dat iemand is gegaan voor zijn/haar droombaan en daarvoor misschien een carriereswitch heeft ondergaan maar soms is het ook frustrerend, waarom weet die ander het wel en waarom weet ik het niet? Ik vind het lastig omdat het zoiets onbekends is. Want wanneer is dat nou? Later.

Net geboren en op schoot bij grote zus Judith

Maar zo werkt het leven gewoon simpelweg niet. Niemand weet wat er morgen gebeurd en wat de toekomst brengt. Wat ik wel heb geleerd in de afgelopen jaren is dat ik weet wat ik niet wil en wat ik niet kan. Ik ken mezelf beter dan toen ik 16 was. Toen dacht ik dus dat ik wel aan het begin van m’n twintiger jaren zou trouwen en een gezin zou krijgen. Nu ben ik achteraf blij dat dat niet is gebeurd.

Voor de komende jaren hoop ik wel dat er nieuwe en oude dromen uit gaan komen. Om de zoveel jaar maak ik een lijstje met wensen die ik dan binnen 5/10 jaar hoop te bereiken. Aanrader om ook eens te doen en dan achteraf te zien wat je 10 jaar geleden droomde en of dat is uitgekomen. Een aantal dromen zijn de afgelopen jaren wel uitgekomen: verhuizing, mijn reis door Australië en Nieuw-Zeeland, financieel stabiel zijn en mijn avontuur bij Stichting Mercy Ships. Best leuk om te zien wat er wel al is uitgekomen. En of alles gaat gebeuren? Geen idee. Maar die standaard dromen huisje boompje beestje vind ik hoe leuk het ook is niet het belangrijkste. Het belangrijkste vind ik dat ik gezond blijf, dicht bij Jezus blijf en groei in m’n geloof, en dat ik leer om tevreden zijn met wat ik heb, niet kijken naar hoe beter een ander het heeft want dat is nog echt een valkuil waar ik gelukkig wel steeds beter mee om leer te gaan. Met vallen en opstaan.

Toch maar niet te ver vooruit denken. Nu maar eerst beginnen met deze eerste dag van m’n dertiger jaren. Op het programma vandaag staat eerst de kerkdienst van deze zondagochtend en vanmiddag en vanavond een feestje vieren met een clubje leuke mensen.

Het was zo te zien een kleurrijk feestje in 1995 toen ik 4 werd.

Voelde voor jou 30 worden anders dan andere leeftijden? En het je daar wel of geen dubbele gevoelens bij? Of ben je nog niet zover?

Liefs,
Charlotte

Gepubliceerd door Charlotte

Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Ik ben Charlotte, 29 jaar en woon op het mooie toeristische Goeree-Overflakkee. In het dagelijks leven werkzaam op een vakantiepark in de buurt. Je kunt hier huis- tuin- en keukenberichten lezen over onderwerpen die dicht bij mij staan waaronder het alleen wonen. Ik vind het fijn om mijn hersenspinsels van mij af te kunnen schrijven en te delen. Daarom zal er zo nu en dan een blog online komen. Geen vaste dagen of vast aantal per week maar gewoon als ik er zin in heb. Like, reageer, geef tips, onderwerpen of wat je maar wilt. Word ik in ieder geval heel blij van :). Pak een kop koffie of thee en kijk eens rond. Er is genoeg leesvoer te vinden. Veel leesplezier! X Liefs, Charlotte

2 gedachten over “Hello 30

    1. Dat is me vaker gevraagd, aan de ene kant lijkt me dat wel een leuke uitdaging alleen voor een roman heb je wel wat meer fantasie nodig en een verhaal. Maar ik vind het wel een leuk compliment 🙂 en leuk om met letters en woorden bezig te zijn

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: