Weekoverzicht Vakantie op de Veluwe

Vorige week was ik een weekje op vakantie op de Veluwe. Mijn zus vertrok half augustus voor een maand naar de Herberg en omdat haar kat het niet fijn vond om een maand alleen te worden gelaten deed ze een oproepje op facebook wie op haar huis en op Sibob de kat wilde passen. Ik had 2 weken vakantie en had wel zin in een (gratis) weekje vakantie. En zo geschiedde dat ik afgelopen maandag met koffer de auto in stapte onderweg naar Ede.

Maandag
Nadat ik thuis nog snel een was had gedraaid en buiten aan de droogmolen in de zon had laten drogen vertrok ik begin van de middag, nadat ik meerdere keren had gecheckt of ik echt alles had, met een kofferbak vol spullen richting Ede. Na een voorspoedige reis met op het laatst een korte pitstop bij de grote gele M parkeerde ik anderhalf uur later de auto. ´Ben jij de zus van Judith?´ Klonk gelijk toen ik uitstapte vanaf het balkon op de eerste verdieping. De buurvrouw was zo lief om de 2 weken daarvoor Sibob eten en aandacht te geven en had zelfs de woning gestofzuigd. ´Een goede buur is beter dan een verre vriend´ paste goed bij deze dame. Nadat we even hadden staan praten vertrok ik met m´n weekendtas en 2 tassen met schoenen en boodschappen naar de 3e verdieping van de flat, zonder lift dus de beenspieren zijn weer wakker geschud.
Nadat ik de deur opende werd ik al nieuwsgierig begroet door Sibob, die gelijk begon te snuffelen aan m´n spullen om vervolgens toch maar buiten te spelen.
Gelukkig was m´n zus zo slim om een handleiding te maken wat een hoop zoekwerk scheelde. Als eerste het belangrijkste: wifi! En daarna m´n weg gezocht en gewoon ongegeneerd kastjes geopend. Rond etenstijd met de restjes rijst en kip die ik zelf had meegenomen en een pot chicken tonight zoetzuur uit de kast een culinaire maaltijd in elkaar geknutseld vertrok ik ´s avonds naar de Albert Heijn zo´n 6 minuten lopen. Ik vind dat altijd weer een leuke uitdaging, een vreemde supermarkt en dan ontdekken waar alles staat. Eenmaal thuis toen m´n bed was geïnstalleerd en ik met een kop thee op de bank neerstreek dacht Sibob, die inmiddels ook weer terug was: oké volgens mij mag ik jou wel dus hup ik spring op schoot! Gelijk eerste les geleerd: als er een kat op schoot springt, zorg er dan voor dat je telefoon is opgeladen, je naar de wc bent geweest en je genoeg eten en drinken om je heen hebt om een paar uur te kunnen blijven zitten. En het allerbelangrijkst: maak geen ongewenste/onverwachtse bewegingen want dan is het hap!

Voor de zekerheid maar een kussen op schoot gelegd.

Dinsdag
Vandaag kwam een vriendin een dagje langs. Ze had wel 1 van de warmste dagen van de week, misschien wel het jaar, uitgekozen maar toch gingen we ´s middags wandelen over de Ginkelse heide. Vervolgens een ijsje gehaald bij ijssalon Bernardo´s en terwijl we voor de ingang op een bankje van ons ijsje zaten te genieten raakten we in gesprek met een oudere man en vrouw (of het een echtpaar was of gewoon bekenden was niet duidelijk geworden) en hebben we een uur met hen zitten praten, over waar we vandaan kwamen, ons verschillende dialect, werk, geloof, vakantie, corona. Serieuze en minder serieuze onderwerpen. Toen we naar de auto liepen zagen we op parkeerbon dat we 50 minuten te laat terug waren.. oeps! Gelukkig heeft meneer de parkeerwachter niks gezien.
En Sibob? Die is blijkbaar zo blij met mijn aanwezigheid dat ze ´s avonds een (gelukkig wel dode!) muis op de deurmat in de gang buiten legde. Bedankt mevrouw…

Ginkelse heide

Woensdag
Vandaag was het weer een warme dag dus tijd om het zwembad te ontdekken. Dus nadat ik m´n zwempak aan had en m´n spullen gepakt vertrok ik in de auto richting Bennekom, zo´n 10 minuten rijden. Daar aangekomen was ik overduidelijk niet de enige met dit idee. En eerlijk gezegd voelt dat soms toch wel ongemakkelijk zo alleen op je handdoekje tussen al die mensen die voor zover ik zag allemaal met elkaar zijn. Maar ja, als ik thuis blijf kom ik helemaal nergens en ik heb alleen mezelf er mee. Plus, ik had nu alle tijd om eens een tijdschrift dat ik had meegenomen door te bladeren in plaats van ´verplicht´ sociaal te doen. Lekker in het zonnetje in het gras, wat wilt een mens nog meer?

Donderdag
Vandaag ging ik een dagje naar een vriendin in Ridderkerk. Normaal een flink half uur, nu een uur rijden. ´oh dat is ook wel te doen´ dacht ik nog, maar tjonge het was toch verder dan ik dacht. Ondanks die langere rit dan ingeschat was het toch wel heel gezellig en hebben we ´s avonds nog een rondje ´zevenhuizerplas´ gedaan. Een verrassend natuurgebied waar ik nog nooit was geweest in het noord-oosten van Rotterdam.

Zevenhuizerplas. Achter mij was de grote stad.

Vrijdag
Vandaag ging ik ´s middags op verlaat kraamvisite bij een oude vriendin uit mijn thuisgemeente die nu met man en 2,5 maanden oude dochter in Ede woont. Nu voor mij 10 minuten rijden dus ideaal om op kraamvisite te gaan.
Omdat ik de volgende ochtend al vroeg zal vertrekken zorg ik ´s avonds dat m´n koffer is ingepakt, de keuken is opgeruimd, de was opgehangen en zet ik alvast wat spullen in de auto staan. Om daarna nog even qualitytime aan Sibob te besteden. Maar die besloot juist nu op jacht te gaan buiten waardoor ik dus maar qualitytime met mezelf moest houden.

Zaterdag
Een bijzondere dag. De laatste dag van de vakantie. Om 8 uur stap ik, terwijl Sibob me ´uitzwaait´ in de auto richting Utrecht om daarvandaan mee te rijden naar Urk voor een uitvaartdienst van een man van 66 uit mijn kerk die toch nog best onverwachts is overleden. Een mooie, persoonlijke dienst en ondanks het verdriet en gemis is er vooral die Hemelse troost en de zekerheid dat we elkaar ooit terugzien in de Hemel. En dat geeft zo´n rust en vrede die niet te beschrijven is.
In de auto tijdens de 2 uur durende rit naar huis heb ik tijd om na te denken en deze intense dag te verwerken.
Rond 17:30 kom ik thuis en wordt verrast met een mooi, lief, klein bosje bloemen. Nadat ik de spullen uit de auto heb gehaald en even ben bijgekomen vertrek ik al weer naar een verjaardag. De man van een vriendin, waar ik donderdag was, is jarig geweest en geeft een barbecuefeestje. Ondanks dat het wel wat tegenstrijdig voelt, om vreugde en verdriet op 1 dag te hebben, is het toch ook wel goed en fijn om even aan iets anders te denken en om afleiding te hebben.

En hoe was jouw week?

Liefs,

Charlotte

Gepubliceerd door Charlotte

Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Ik ben Charlotte, 29 jaar en woon op het mooie toeristische Goeree-Overflakkee. In het dagelijks leven werkzaam op een vakantiepark in de buurt. Je kunt hier huis- tuin- en keukenberichten lezen over onderwerpen die dicht bij mij staan waaronder het alleen wonen. Ik vind het fijn om mijn hersenspinsels van mij af te kunnen schrijven en te delen. Daarom zal er zo nu en dan een blog online komen. Geen vaste dagen of vast aantal per week maar gewoon als ik er zin in heb. Like, reageer, geef tips, onderwerpen of wat je maar wilt. Word ik in ieder geval heel blij van :). Pak een kop koffie of thee en kijk eens rond. Er is genoeg leesvoer te vinden. Veel leesplezier! X Liefs, Charlotte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: