Dromenlijst

Vandaag kreeg ik op facebook een herinnering van 5 jaar geleden. Toen maakte ik een dromen/doelenlijst met daarop 7 punten die ik over 5 jaar, dus voor m´n 30e wilde bereiken. De brief ging in een dichte envelop in de kast en vandaag mocht die weer open.

Ik weet niet of jij dromen hebt en wat jouw dromen zijn, of dat je misschien per dag leeft en wel ziet hoe de toekomst eruit gaat zien maar ik vind het wel leuk om het op te schrijven en om te zien waar ik zoveel jaar geleden mee bezig was en wat daarvan nu is uitgekomen, of niet. Ik schrijf het niet zozeer op omdat ik geloof dat als je het opschrijft dat het dan allemaal wel uitkomt, je moet er tenslotte ook wel wat voor doen, maar maar dat ´oja dat had ik ook opgeschreven´ gevoel.

Een poster die boven de bank hangt. Iets wat ik altijd in m´n achterhoofd hou als ik iets droom. Mezelf ervan bewust zijn dat ik al heel veel heb.

MIjn lijst en hoe staat het er nu voor:

 1. Getrouwd zijn en 1 kind hebben.
  Tja, dat is overduidelijk niet gelukt. Ook niet een klein beetje. Dat is soms jammer want ik had het me toch wel anders voorgesteld, en soms is het goed zo, je hebt hoor ik van ouders zoveel vrijheid en mogelijkheden zonder kinderen en daarbij is het echt een verantwoordelijkheid. Dus ik zie er ook wel de voordelen van in.
 2. Wonen in een gezinswoning met tuin in Ouddorp of een ander dorp op Flakkee.
  Nou dat is gelukkig wel gelukt! Het heeft een paar jaar geduurd maar nu woon ik wel in een heel fijne gezinswoning met een mooie, fijne tuin. Niet in Ouddorp, dat vind ik nog steeds het mooiste dorp qua omgeving, maar Middelharnis is ook wel leuk, en zo´n dorp waar alles is, is dan weer handig voor de boodschappen.
 3. Een leuke baan hebben waaruit ik m´n voeldoening en passie kan halen.
  Men wat heb ik een hoop banen gehad de afgelopen 10 jaar. Horeca, supermarkt, kantoor, pizzeria, snackbar, voedingscoach, helpende. Gewoon omdat ik niet wist wat ik wilde worden en er toch geld moest worden verdient. Inmiddels is het gelukkig wel stabiel en werk ik al 3,5 jaar bij hetzelfde bedrijf. En heb ik de zekerheid dat ik niet meer weg hoef. Dat is wel echt heel fijn. Mijn droombaan is het niet maar wat dat wel is, tja dat weet ik (nog) niet maar aangezien ik nog zo´n 37 jaar moet werken lijkt me dat genoeg tijd om daarachter te komen. En anders is dit ook goed.
 4. Minimaal 1 keer op vliegvakantie zijn geweest. Waarheen maakt niet uit, in ieder geval ver weg en een warm land.
  Nou het moge duidelijk zijn, dat is overduidelijk wel gelukt :). Zowel ver als warm: Van oktober 2018-april 2019 was ik 5 maanden in Australie en als afsluiting nog 3 weken in Nieuw-Zeeland. Zo´n bijzondere ervaring. Ik kan het iedereen die het zou willen maar twijfelt aanraden. Enige obstakel is: het is echt ver weg. Even heen en weer vliegen is dus helaas geen optie.
 5. Naast een nieuw huis ook een volledig nieuwe/andere inboedel.
  Op een tvmeubel en 2 salontafels na is alles ´nieuw´. Het ene zelf gekocht, het andere gekregen. En dat laatste vind ik vooral zo bijzonder. Dat mensen hun tafel of kast gratis of heel goedkoop aan mij geven. Alleen de bank heb ik vorig jaar gekocht.
 6. Financieel stabiel zijn; spaarrekening gevuld en kunnen kopen/doen wat nodig is om te kunnen leven.
  Dit was toch wel 1 van mijn belangrijkste doelen. Iedereen die mij langer dan 10 jaar kent weet dat dat 5/10 jaar geleden heel anders was met verschillende banen om toch eind van de maand rond te komen en afhankelijk van de voedselbank. Gelukkig ligt dat ver achter mij. En staat er zoals gehoopt 5 jaar geleden nu wel wat op m´n spaarrekening. Maar daardoor ben ik wel altijd bewust van het feit dat het niet vanzelfsprekend is om geld te hebben en dat het altijd, bij iedereen kan gebeuren dat je op een moment zonder komt te zitten. Daardoor kan ik nog steeds niet zomaar geld uitgeven, ondanks dat ik het vaak wel heb. Ik denk altijd na over grote uitgaven ´heb ik dit nodig? Kan het goedkoper? Of kan het nog even wachten?´ Maar het feit dat als er een rekening komt of als ik iets wil/moet kopen en dat dat dan gewoon kan, dat is wel echt zo fijn.
 7. 1 keer naar het buitenland zijn geweest voor ontwikkelingswerk.
  Dit heb ik in 2013 2 maanden gedaan bij stichting Mercy Ships en ik zou dat zo weer doen. De afgelopen 5 jaar is dat dus niet gebeurd maar wie weet binnen 5 of 10 jaar? Ik sta er voor open, maar het is ook wel een onderneming en een uitdaging.. want wat doe je dan met je werk of huis? Maar dat zijn zorgen voor later.

Zo zie je, sommige dromen zijn wel uitgekomen, sommige (nog) niet. En misschien komt dat nog, en misschien niet.

Welke dromen van jou zijn uitgekomen de afgelopen 5 jaar? Of van welke droom hoop je dat die over 5 jaar echt uitkomt?

Liefs,

Charlotte

Gepubliceerd door Charlotte

Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Ik ben Charlotte, 29 jaar en woon op het mooie toeristische Goeree-Overflakkee. In het dagelijks leven werkzaam op een vakantiepark in de buurt. Je kunt hier huis- tuin- en keukenberichten lezen over onderwerpen die dicht bij mij staan waaronder het alleen wonen. Ik vind het fijn om mijn hersenspinsels van mij af te kunnen schrijven en te delen. Daarom zal er zo nu en dan een blog online komen. Geen vaste dagen of vast aantal per week maar gewoon als ik er zin in heb. Like, reageer, geef tips, onderwerpen of wat je maar wilt. Word ik in ieder geval heel blij van :). Pak een kop koffie of thee en kijk eens rond. Er is genoeg leesvoer te vinden. Veel leesplezier! X Liefs, Charlotte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: