Mijn 6 favoriete podcasts

Sinds ik podcasts heb ontdekt ben ik fan. Heerlijk rustgevend tijdens een avondwandeling of als ik na een dag werken naar huis rij maar geen zin heb in de radio. Gewoon een soort aanschuiven bij een gesprek en mee mogen luisteren. In dit blog deel ik de 6 podcasts die ik luister of heb geluisterd en aanraad om ook te gaan luisteren.

 • Bij Jorieke Deze podcast wordt gemaakt door Groot Nieuws Radio presentatrice Jorieke Eijlers. In de podcast hoor je verhalen van gasten die eerder in de uitzending zijn geweest. Verschillende geloofsonderwerpen komen ter sprake. Zowel persoonlijke verhalen als lessen voor iedereen zoals geld, relaties, verlies, naastenliefde, de kerk, etc.
  Bij Jorieke is elke dinsdag t/m donderdag te horen tussen 10 en 12 op Groot Nieuws Radio.
 • Porterenee In deze podcast praat Renee Lamboo samen met haar man Kasper over alles wat met geld te maken heeft. Op een eenvoudige en ontspannen manier delen zij hun mening over geld door o.a. te vertellen hoe je kunt sparen en besparen op (onnodige) kosten. Ook beantwoorden zij vragen van luisteraars. Van hoe zorg ik dat ik de boodschappen kan betalen tot hoe zorg ik dat ik zo snel mogelijk hypotheek vrij ben, alles mag worden gevraagd en wordt advies op gegeven.
  Deze podcast komt elke vrijdagmiddag online.
 • Dit is de Bijbel Deze podcast heb ik nog maar net ontdekt. In deze podcast wordt je meegenomen in de bijzondere wereld van het meestgelezen boek ter wereld. Elke week wordt er samen met een gast een onderwerp besproken zoals: Waarom staat dit boek wel in de Bijbel en een ander boek niet? Moet je alles letterlijk nemen wat er staat? Is de Bijbel geschreven door God of door mensen?
 • Who´s your daddy In deze podcast gaat EO BEAM presentator Joram Kaat op zoek naar zijn vader. Joram is opgevoed door alleen zijn moeder en weet dus niet hoe het is om een vader te hebben. In deze podcast vertelt hij hoe dat voor hem was vroeger en hoe dat nu voor hem is en spreekt hij mensen die zijn vader beter hebben gekend. Een aanrader als je ook een vader hebt gemist en alleen door je moeder bent opgevoed.
 • Held in eigen verhaal In deze podcast hoor je persoonlijke ingrijpende verhalen van verschillende gasten. De eerste podcast die ik hier hoorde ging over een vrouw die jarenlang ziek werd gemaakt door haar eigen moeder (Munchhausen by proxy-syndroom). Ook andere onderwerpen zoals: 8 dagen overleven in de jungle na een vliegtuigcrash, schipbreuk overleven en 1 iemand 8 en een ander 40 uur zwemmen op open zee, het verhaal van een van de kinderen van Ruinerwold, onterecht 10 jaar vast in de gevangenis in Marokko en zo zijn er nog veel meer helden met hun eigen verhaal.
 • Willen jullie geen kinderen? In deze 7 delige podcast praat EO presentatrice Anne-Mar Zwart over het krijgen van kinderen en als dat niet vanzelf gaat. Elke aflevering vertelt Anne-Mar (soms samen met haar man) haar eigen verhaal en hoor je het verhaal van anderen zoals: Een vrouw die middenin het traject zit om zwanger te raken en waar ligt dan de grens?, een man die verteld hoe het is om als man kinderloos te zijn, informatieve verhalen van een gynaecoloog of een rouwdeskundige, want kun je rouwen om iets wat je nooit hebt gehad?
  Een podcast die ik al naar meerdere mensen heb gestuurd die een (tweede) kind willen maar waarbij dat niet vanzelfsprekend is. Een podcast die wat mij betreft iedereen zou moeten luisteren om het taboe te doorbreken en om meer te realiseren dat het krijgen van kinderen niet iets is wat bij iedereen zo makkelijk gaat.


  Welke podcast spreekt jou het meeste aan uit dit lijstje en ga je een keer luisteren? En welke podcast luister je zelf graag en vind je een aanrader? Ik ben benieuwd!

Gepubliceerd door Charlotte

Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Ik ben Charlotte, 29 jaar en woon op het mooie toeristische Goeree-Overflakkee. In het dagelijks leven werkzaam op een vakantiepark in de buurt. Je kunt hier huis- tuin- en keukenberichten lezen over onderwerpen die dicht bij mij staan waaronder het alleen wonen. Ik vind het fijn om mijn hersenspinsels van mij af te kunnen schrijven en te delen. Daarom zal er zo nu en dan een blog online komen. Geen vaste dagen of vast aantal per week maar gewoon als ik er zin in heb. Like, reageer, geef tips, onderwerpen of wat je maar wilt. Word ik in ieder geval heel blij van :). Pak een kop koffie of thee en kijk eens rond. Er is genoeg leesvoer te vinden. Veel leesplezier! X Liefs, Charlotte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: