Dit vind ik de nadelen aan alleen wonen/alleen zijn

Om te beginnen wil ik zeggen dat dit geen ´kijk eens hoe zielig ik ben´ blog is. Want dat is niet het geval. Het is misschien ook niet zo positief maar wel een eerlijke kant en dat wil ik ook laten zien. Want eerlijk is niet altijd positief.

In mijn vorige blog schreef ik over de voordelen van single zijn/alleen wonen. Maar natuulijk zitten er niet alleen voordelen aan. Dus nu de andere kant, de minder leuke kant.

 • Het grote onbekende
  Dat vind ik denk ik wel het grootste nadeel, dat de toekomst onbekend is. Ik weet nu nog niet of ik ooit een man vind om mee te kunnen trouwen, of ik ooit een gezin krijg of misschien altijd alleen blijf. Soms zou ik dan wel een kijkje in de toekomst willen nemen dat ik weet ´over een x aantal jaar dan zul je getrouwd zijn of een gezin hebben´. Of niet, dat kan ook en is ook prima maar dan is het i.i.g. niet onwetend en onbekend.
 • Hulp vragen
  Ik vind dat eerlijk gezegd soms best lastig, maar als ik die lamp gehangen wil hebben, of die bank in m´n huis wil krijgen moet ik toch hulp vragen. En gelukkig heb ik genoeg mensen in de omgeving die zonder klagen helpen, maar toch vind ik het soms best vervelend en ongemakkelijk. Het liefst doe ik alles zelf maar helaas is dat niet altijd mogelijk.
 • Huishouden moeten plannen
  Nu heb ik geen hekel aan het huishouden voordeel van alleen wonen is ook dat je weinig hoeft te doen maar soms denk ik wel eens: nu zou het best handig zijn als ik samen met iemand woonde, en dan bedoel ik natuurlijk wel met iemand die ook wat doet anders heb je er nog niks aan 😉.
  Bijvoorbeeld als ik tot 18:30 moet werken en pas een uur later thuis ben en dan nog moet koken, dat is soms wel onhandig. En ik weet het, bestellen is dan heel verleidelijk maar dat doe ik eigenlijk bijna nooit. Of als ik ´s ochtends de wasmachine aanzet en daarna een dag weg ben, dan sta ik soms ´s avonds laat nog de was op te hangen. En zo kan ik nog meer dingen bedenken. Maar aan de andere kant, als je alleen woont heb je ook minder was. Ik was zo´n 2x per week dus dat valt ook weer mee.
 • Money Money Money
  Over dat onderwerp heb ik weinig te klagen vind ik zelf. Ik weet wat erin komt en wat eruit gaat en houd dat, vind ik zelf, best goed en strak bij. Ik heb gelukkig geen gat in m´n hand en kan ondanks m´n niet al te grote salaris toch elke maand een paar 100 euro sparen. Dat komt denk ik, of ik weet het eigenlijk wel zeker, omdat ik zo goed oplet en geen tot weinig onnodige dingen koop. Maar ik moet het natuurlijk ook van 1 salaris doen dus dan moet je ook wel opletten. Tenslotte kan ik niet op het salaris van een eventuele partner teren. Dat zou ik soms wel wat meer los willen kunnen laten. Maar ik denk dat dat opletten nu zo in me zit dat ik het ook niet zomaar los kan laten.
 • Ongewenste aparte vragen of conclusies trekken
  ´Kook je dan gewoon elke avond voor jezelf?´
  ´Vind je dat niet saai elke avond alleen eten/alleen tv kijken/alleen….?´
  ´Heb je dan ook geen seks?´
  ´Waarom heb je geen relatie?´
  ´Het komt vanzelf´
  ´Heb je nog steeds geen vriend?´
  Dat soort vragen of opmerkingen. Gewoon niet doen.
  Wat dan wel? Gewoon serieus vragen zonder in te vullen: ´Zou je een relatie willen? En waarom wel of niet?´
 • Grote beslissingen nemen
  Ga ik voor die duurdere APK keuring of voor een nieuwe tweedehands auto? Welke kleur verf ik de muur? Waar geef ik m´n geld wel of niet aan uit? Ga ik overstappen naar een andere verzekering of blijf ik bij m´n huidige? Keuzes waar iedereen wel eens mee te maken krijgt en die je liever samen dan alleen beslist.
 • Alleen zijn
  Nu woon ik natuurlijk alleen maar er is toch wel een verschil tussen alleen zijn en alleen zijn: Ik kan me prima vermaken in m´n eentje thuis en vind het heerlijk om alleen thuis m´n dingen te doen zonder dat iemand tegen me praat of zich ergens mee bemoeit, dan ben ik alleen maar voel ik me niet alleen. Maar op sommige momenten vind ik het helemaal niet fijn en voel ik me ook alleen.. Als ik bijvoorbeeld in een groep ben met alleen maar stellen of gezinnen, dan ben ik niet letterlijk alleen maar kan dat wel zo voelen.
  Zo ga ik met Pinksteren met een groep mensen uit de kerk een weekend weg naar opwekking waarvan ik tot nu toe de enige single ben. En daar zie ik dan toch wel tegenop. Of soms als ik na de kerkdienst alleen naar huis ga. Gelukkig is dat niet elke week zo maar soms zijn er wel die momenten dat je je realiseert dat je echt alleen woont/alleen bent.

Dat zijn denk ik voor mij wel de 7 nadelen van het alleen zijn/alleen wonen. Wat vind jij een nadeel aan alleen wonen?

Gepubliceerd door Charlotte

Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Ik ben Charlotte, 29 jaar en woon op het mooie toeristische Goeree-Overflakkee. In het dagelijks leven werkzaam op een vakantiepark in de buurt. Je kunt hier huis- tuin- en keukenberichten lezen over onderwerpen die dicht bij mij staan waaronder het alleen wonen. Ik vind het fijn om mijn hersenspinsels van mij af te kunnen schrijven en te delen. Daarom zal er zo nu en dan een blog online komen. Geen vaste dagen of vast aantal per week maar gewoon als ik er zin in heb. Like, reageer, geef tips, onderwerpen of wat je maar wilt. Word ik in ieder geval heel blij van :). Pak een kop koffie of thee en kijk eens rond. Er is genoeg leesvoer te vinden. Veel leesplezier! X Liefs, Charlotte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: