Geld verdienen door te bewegen

Sinds een jaar ongeveer gebruik ik de A.S.R. Vitality app en verdien ik geld door bewegen. Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn maar het werkt echt en ik ben fan! Net als elke Nederlander hou ik van gratis en door gratis producten of cadeaubonnen te verdienen puur alleen door te bewegen is dat voor mij elke week een motivatie om te bewegen. Dit kan zijn door te lopen, springen, rennen, fietsen, zwemmen. Eigenlijk alles. Het enige wat je moet doen is de app downloaden en je weekdoel halen. Elke week start je met een nieuw weekdoel. Dat begint met ik dacht 150 punten en elke week als je je weekdoel haalt wordt het verhoogd, met een maximum tot 800 punten.

Nu is het niet zo simpel dat je voor elke stap 1 punt krijgt. Was het maar zo´n feest, dat zou het rekenen een stuk makkelijker maken. Dus even op een rij:

Vanaf minimaal 7500 stappen krijg je 50 punten. Daaronder niks.
Vanaf 10.000 stappen krijg je 100 punten.
Vanaf 15.000 stappen krijg je 200 punten. 200 punten is ook het maximum aantal punten wat je kunt krijgen per dag.

Elke week krijg je dus een nieuw weekdoel in je app. Dan heb je van maandag t/m zondagavond de tijd om dat te halen. Dat kun je snel doen in een paar dagen tijd of verspreid over 7 dagen. Mijn weekdoel voor deze week is 800 punten. Vandaag was ik vrij en heb ik niet veel bewogen. De teller staat nu op 7527. Dat betekent dat de eerste 50 punten binnen zijn.

Even een voorbeeld: Mijn weekdoel is nu dus 800 punten. 8 dagen 100 punten ga ik niet halen dus ik kan bijvoorbeeld de volgende opties doen:
– 6 dagen 10.000 stappen (600 punten) en 1 dag minimaal 15.000 stappen (200 punten).
– 4 dagen 15.000 stapen (800 punten)
– 3 dagen 15.000 stappen (600 punten) 2 dagen 10.000 stappen (200 punten).
En zo zijn er nog meer opties.
Je kunt het dus zo snel of langzaam doen als je zelf wilt. Let wel op: als je een dag niet het minimum aantal stappen zet dat je nodig hebt voor je benodigde punten dan levert het je niks op en vervallen je punten van die dag. Dat motiveert toch om ´s avonds nog even een blokje om te gaan, of om nog 3 keer de trap op en af te gaan. Tis nogal zonde als je net 30 punten te kort komt en daardoor je weekdoel niet haalt.

Als je je weekdoel hebt gehaald krijg je een melding. Vervolgens kun je kiezen wat je wilt: Dit kan zijn een gratis etos artikel, €5,- donatie aan de Johan Cruyf foundation een cadeaukaart t.w.v. €5,- van intersport of een tegoed voor in de webwinkel. Ik kies zelf altijd voor het laatste.

In de webwinkel kun je cadeaubonnen bestellen en producten die je nodig hebt om thuis te sporten. Elke week krijg je (als je je weekdoel hebt gehaald uiteraard) 1 tegoed in je account. Bij elk product staat vermeld hoeveel tegoeden je nodig hebt om te bestellen: Een cadeaubon t.w.v. €5,- kost je 1 tegoed. Een waterfles is 3 tegoeden waard en een bol.com bon kost je 4 tegoeden en levert je €15,- op. Naast deze genoemde bonnen kun je ook sparen voor bonnen van de wehkamp, zalando, huis en tuin. Of voor bioscoopkaartjes van Pathé. Zo kun je voortaan gewoon gratis naar de film of gratis producten aanschaffen bij bijvoorbeeld bol.com of een andere webwinkel.

Ik doe het nu ongeveer een jaar en het heeft mij al meerdere cadeaubonnen van bol.com t.w.v. €15,- opgeleverd. Ik heb het niet precies bijgehouden maar ik denk omgerekend bij elkaar toch wel minimaal €75,-! Daar heb ik deze combimagnetron van besteld. Ik had nog andere bol.com bonnen van m´n verjaardag en een keer 1 gekregen van het werk en zelf een klein beetje bijbetaald.
Ook heb ik een Pathé bioscoopticket bestelt die ik als cadeau heb gegeven aan iemand. Het kost je niks maar een ander is er (hopelijk) net zo blij mee.

Nu hoor ik je denken: Ja leuk, wat is het addertje onder het gras? Is dat wel zo gratis? Oké helemaal gratis is het niet. Het lidmaatschap kost je €3,50 per maand. Maar als je je weekdoel haalt heb je dat er zo uit. En, als je via ASR een fitbit bestelt en je weekdoelen haalt kun je in 2 jaar tijd je volledige aanschaf van je fitbit terugverdienen. Kortom: het moge duidelijk zijn: ik ben fan.

Zittend rijk worden.

In deze tijd waarin alles duurder is geworden is extra geld wel welkom. Misschien denk je net als ik toen ik daar over na ging denken: ik werk al een hele week, ik heb nog een huishouden en ik wil ook nog vrije tijd overhouden. Een tweede baan zie ik echt niet zitten!
Toch heb ik een aantal manieren ontdekt die me extra geld opleveren en ik heb er vrijwel geen moeite voor hoeven doen. Oké ik geef toe, je word er niet letterlijk rijk van. Maar het werkt wel allemaal en heeft me al een aantal cadeaubonnen of letterlijk geld opgeleverd. In deze blog deel ik een aantal mogelijkheden en mijn eerlijke mening.

Euroclix/Nucash/Qassa
Ik heb al eerder een blog over Euroclix geschreven. En ik ben nog steeds fan.
Heel simpel: je krijgt een mail met daarin bijvoorbeeld een artikel in de aanbieding. Je klikt op de mail, je wordt doorgestuurd naar de pagina van de adverteerder, je verwijdert de pagina en de mail en er worden zogenaamde clix (spaarpunten) op je account bij geschreven. Natuurlijk kun je als je het wilt het product ook kopen, of de verzekering waar reclame word gemaakt ook afsluiten. Dan krijg je wel een hoger bedrag op je account teruggestort. Maar dit kun je dus ook lekker negeren. Ik gebruik meerdere spaarprogramma’s. Naast Euroclix gebruik ik ook qassa en nucash. Als je €10,- hebt gespaard kun je het laten uitbetalen. Maar je kunt er ook voor kiezen om door te sparen. Doorsparen wordt beloond.
Aanmelden kan hier voor Euroclix. Hier voor nucash en hier voor Qassa.

Voordelen: het kost vrijwel geen moeite, ik doe het gewoon tijdens tv kijken, in de pauze, tijdens het wachten of als ik me verveel. even paar keer klikken en je account is weer gegroeid. Inmiddels heb ik bij elkaar al zo’n 216- geklikt. Gespaard.

Nadeel: het gaat best langzaam. Voor elke keer klikken krijg je geloof ik 0,01 cent. Dus je moet het echt zien voor de langer termijn en niet als je snel geld nodig hebt.

Attapoll
Via deze app kun je geld verdienen door het invullen van vragenlijsten. Bijna dagelijks krijg je een melding dat er een enquête voor je beschikbaar is en kun je de vragen beantwoorden. Achter elke enquête staat vermeld hoelang de vragenlijst duurt en hoeveel geld je er mee kunt verdienen. De ene keer is dat €0,25 en de ander keer €1,45. Uiteraard hoe langer de vragen hoe meer geld het oplevert.

Voordeel: letterlijk geld verdienen op een simpele manier. Even in de pauze op het werk of tijdens het wachten op de bus een enquête invullen en je hebt weer wat geld verdient. Het bedrag kun je op je paypal uitkering laten uitkeren en daarvandaan makkelijk naar je bankrekening overmaken. Het heeft mij €6,40 opgeleverd.

Nadeel: je moet er wel wat moeite voor doen en het gaat niet snel. 0,45 cent voor een vragenlijst van 2 minuten is natuurlijk gewoon niks. Ook zijn er niet altijd enquêtes beschikbaar en kan het zijn dat bij vraag 4 de melding komt ‘je voldoet niet aan het onderzoek. Het stopt hier’. Bijvoorbeeld als je bij een onderzoek over huisdieren hebt aangegeven geen huisdieren te hebben. Persoonlijk vind ik deze app niet fijn omdat het zoveel moeite kost. Nadat ik €6,40 had laten uitkeren heb ik de app daarom verwijderd. Maar misschien vind jij het wel fijn, en het werkt dus ik heb hem er wel bij gezet.

THX
Deze app levert niet letterlijk geld op maar cadeaubonnen. En het enige wat je ervoor hoeft te doen is: de app downloaden, aanzetten en de punten stromen langzaamaan binnen. Bij 2000 punten kun je cadeaukaart van Bol.com, Rituals, Etos, boek&blad kado, Gall&Gall of Wehkamp krijgen t.w.v. €10,-. Bij 3000 punten krijg je een bol.com bon t.w.v. €15,- Soms kun je een korte vragenlijst invullen die leveren dan extra punten op. In tegenstelling tot de app Attapol die ik hierboven noemde stellen deze vragen echt niks voor en krijg je altijd de punten bijgeschreven.

https://thxapp.page.link/anHtutx7uUt5S7PE6

Voordeel: vrijwel niks doen voor een cadeaubon. En het gaat best snel, binnen 3 weken had ik genoeg punten gespaard. Uiteraard is dit afhankelijk van hoevaak je de app aan hebt en hoevaak je een vragenlijst invult.

Nadeel: je moet de app wel aan laten staan op de achtergrond. Daardoor loopt je batterij wel sneller leeg dan normaal. Met kans dus dat je telefoon uitvalt… Je kunt de app natuurlijk ook uitzetten maar dan stopt ook de puntentelling. Dus houd daar rekening mee.

ASR Vitality
Nu was ik eigenlijk van plan om een uitgebreide uitleg over deze app hieronder te plaatsen maar dat werd zo lang dat ik er een apart blogbericht aan heb gewijd. Die kun je hier lezen.

Voordeel: het motiveert om (extra) te bewegen. Het zou toch zonde zijn als je je weekdoel niet haalt omdat je net 100 stappen te kort komt. Het is een eenvoudige manier om waardebonnen en dergelijke aan te schaffen.

Nadeel: Behalve dat het jammer is als je je weekdoel niet haalt en je daardoor dan langer moet wachten tot je je beloning kan bestellen, en dat het lidmaatschap €3,50 per maand kost kan ik geen nadeel bedenken. Die 3,50 haal je er overigens makkelijk uit als je elke week je weekdoel haalt. Dat verdien je dan gewoon weer terug.

Dit vind ik de nadelen aan alleen wonen/alleen zijn

Om te beginnen wil ik zeggen dat dit geen ´kijk eens hoe zielig ik ben´ blog is. Want dat is niet het geval. Het is misschien ook niet zo positief maar wel een eerlijke kant en dat wil ik ook laten zien. Want eerlijk is niet altijd positief.

In mijn vorige blog schreef ik over de voordelen van single zijn/alleen wonen. Maar natuulijk zitten er niet alleen voordelen aan. Dus nu de andere kant, de minder leuke kant.

 • Het grote onbekende
  Dat vind ik denk ik wel het grootste nadeel, dat de toekomst onbekend is. Ik weet nu nog niet of ik ooit een man vind om mee te kunnen trouwen, of ik ooit een gezin krijg of misschien altijd alleen blijf. Soms zou ik dan wel een kijkje in de toekomst willen nemen dat ik weet ´over een x aantal jaar dan zul je getrouwd zijn of een gezin hebben´. Of niet, dat kan ook en is ook prima maar dan is het i.i.g. niet onwetend en onbekend.
 • Hulp vragen
  Ik vind dat eerlijk gezegd soms best lastig, maar als ik die lamp gehangen wil hebben, of die bank in m´n huis wil krijgen moet ik toch hulp vragen. En gelukkig heb ik genoeg mensen in de omgeving die zonder klagen helpen, maar toch vind ik het soms best vervelend en ongemakkelijk. Het liefst doe ik alles zelf maar helaas is dat niet altijd mogelijk.
 • Huishouden moeten plannen
  Nu heb ik geen hekel aan het huishouden voordeel van alleen wonen is ook dat je weinig hoeft te doen maar soms denk ik wel eens: nu zou het best handig zijn als ik samen met iemand woonde, en dan bedoel ik natuurlijk wel met iemand die ook wat doet anders heb je er nog niks aan 😉.
  Bijvoorbeeld als ik tot 18:30 moet werken en pas een uur later thuis ben en dan nog moet koken, dat is soms wel onhandig. En ik weet het, bestellen is dan heel verleidelijk maar dat doe ik eigenlijk bijna nooit. Of als ik ´s ochtends de wasmachine aanzet en daarna een dag weg ben, dan sta ik soms ´s avonds laat nog de was op te hangen. En zo kan ik nog meer dingen bedenken. Maar aan de andere kant, als je alleen woont heb je ook minder was. Ik was zo´n 2x per week dus dat valt ook weer mee.
 • Money Money Money
  Over dat onderwerp heb ik weinig te klagen vind ik zelf. Ik weet wat erin komt en wat eruit gaat en houd dat, vind ik zelf, best goed en strak bij. Ik heb gelukkig geen gat in m´n hand en kan ondanks m´n niet al te grote salaris toch elke maand een paar 100 euro sparen. Dat komt denk ik, of ik weet het eigenlijk wel zeker, omdat ik zo goed oplet en geen tot weinig onnodige dingen koop. Maar ik moet het natuurlijk ook van 1 salaris doen dus dan moet je ook wel opletten. Tenslotte kan ik niet op het salaris van een eventuele partner teren. Dat zou ik soms wel wat meer los willen kunnen laten. Maar ik denk dat dat opletten nu zo in me zit dat ik het ook niet zomaar los kan laten.
 • Ongewenste aparte vragen of conclusies trekken
  ´Kook je dan gewoon elke avond voor jezelf?´
  ´Vind je dat niet saai elke avond alleen eten/alleen tv kijken/alleen….?´
  ´Heb je dan ook geen seks?´
  ´Waarom heb je geen relatie?´
  ´Het komt vanzelf´
  ´Heb je nog steeds geen vriend?´
  Dat soort vragen of opmerkingen. Gewoon niet doen.
  Wat dan wel? Gewoon serieus vragen zonder in te vullen: ´Zou je een relatie willen? En waarom wel of niet?´
 • Grote beslissingen nemen
  Ga ik voor die duurdere APK keuring of voor een nieuwe tweedehands auto? Welke kleur verf ik de muur? Waar geef ik m´n geld wel of niet aan uit? Ga ik overstappen naar een andere verzekering of blijf ik bij m´n huidige? Keuzes waar iedereen wel eens mee te maken krijgt en die je liever samen dan alleen beslist.
 • Alleen zijn
  Nu woon ik natuurlijk alleen maar er is toch wel een verschil tussen alleen zijn en alleen zijn: Ik kan me prima vermaken in m´n eentje thuis en vind het heerlijk om alleen thuis m´n dingen te doen zonder dat iemand tegen me praat of zich ergens mee bemoeit, dan ben ik alleen maar voel ik me niet alleen. Maar op sommige momenten vind ik het helemaal niet fijn en voel ik me ook alleen.. Als ik bijvoorbeeld in een groep ben met alleen maar stellen of gezinnen, dan ben ik niet letterlijk alleen maar kan dat wel zo voelen.
  Zo ga ik met Pinksteren met een groep mensen uit de kerk een weekend weg naar opwekking waarvan ik tot nu toe de enige single ben. En daar zie ik dan toch wel tegenop. Of soms als ik na de kerkdienst alleen naar huis ga. Gelukkig is dat niet elke week zo maar soms zijn er wel die momenten dat je je realiseert dat je echt alleen woont/alleen bent.

Dat zijn denk ik voor mij wel de 7 nadelen van het alleen zijn/alleen wonen. Wat vind jij een nadeel aan alleen wonen?

De voordelen van het single leven

Heb je nou al verkering?’ Is een vraag die regelmatig wordt gesteld. Want een geschikte man vinden om mee te trouwen, dat is tenslotte het hele doel in het leven. Dan is je leven af, compleet, perfect.. toch? Of, zo wordt het in ieder geval wel altijd gemaakt. Op social media, reclames op tv, zondag in de kerk als iedereen netjes met zondagse kleren en haren in de krul daar zit.

Als single is je leven nog niet af, compleet, en dat kan natuurlijk ook zo zijn of voelen maar net zo als het leven met een relatie/gezin niet perfect is zo is het leven van een single ook niet alleen maar eenzaam en saai.

Vandaag de voordelen van het leven als single.

 1. Je hebt nooit ruzie om de dekens of last van een snurkende partner. Op dit moment lig ik dit op mn bed te typen. een 1,40 bed voor mij alleen. Hoe moet dat als er ooit wel iemand hier komt wonen en slapen?
 2. Nooit ruzie om de afstandsbediening of de radio.
 3. Niemand die klaagt over het eten of dat het huishouden een rommel is. Vandaag at ik door omstandigheden om 19:00. Kan gewoon.
 4. Die lekkere luxe chocolaatjes van de markt die je hebt gekocht, die hoef je met niemand te delen.
 5. Kom je thuis na een dag werken, dan is het gewoon stil! Geen duploblokje waar je over struikelt of iets anders waardoor je áán moet staan. Gewoon jas uit, schoenen uit en niks.
 6. Op een vrije dag en dan bedoel ik echt vrij kun je de hele dag zelf bedenken wat je doet. Niks rekening houden met.. hele dag op de bank liggen netflixen? Niemand die je tegenhoud.
 7. Alleen wonen is ook best goedkoop qua boodschappen. Ik geef maximaal €30,00 per week uit en dan hoef ik de week daarna (bijna) niks te kopen. Vorige maand (januari) gaf ik €70,00 uit aan boodschappen die maand, gemiddeld €17,50 per week. Ik zou het knap vinden als je dat met een gezin lukt.
 8. Spontaan weg kunnen. Paar weekenden terug ging ik na werktijd spontaan logeren bij een vriendin. Even naar huis om om te kleden en gaan.
 9. Je wordt vaker en sneller gevraagd om te komen/blijven eten. Even om een bakkie bij een vriendin? Kans groot dat je mag blijven eten. Ik ga er overigens niet altijd automatisch vanuit maar als het wordt gevraagd zeg ik geen nee :).
 10. M’n favoriete bezigheid: uitslapen! En soms ben ik dan wel al wakker maar kan ik nog zo een uur blijven liggen. Als ik er niet uit moet waarom zou ik dat dan doen?
 11. Als ik er dan eenmaal uit ben geniet ik, wel alleen op m’n vrije dag van de stilte. Rustig ontbijten in pyjama op de bank en zo rond het middageten naar boven om aan te kleden. Want waarom zou je haasten?

Zo zie je, single zijn heeft ook zo z’n voordelen.

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan en dan bedoel ik misschien dingen waar je niet zo snel aan denkt. Maar dat is voor een volgende keer.

Mijn 6 favoriete podcasts

Sinds ik podcasts heb ontdekt ben ik fan. Heerlijk rustgevend tijdens een avondwandeling of als ik na een dag werken naar huis rij maar geen zin heb in de radio. Gewoon een soort aanschuiven bij een gesprek en mee mogen luisteren. In dit blog deel ik de 6 podcasts die ik luister of heb geluisterd en aanraad om ook te gaan luisteren.

 • Bij Jorieke Deze podcast wordt gemaakt door Groot Nieuws Radio presentatrice Jorieke Eijlers. In de podcast hoor je verhalen van gasten die eerder in de uitzending zijn geweest. Verschillende geloofsonderwerpen komen ter sprake. Zowel persoonlijke verhalen als lessen voor iedereen zoals geld, relaties, verlies, naastenliefde, de kerk, etc.
  Bij Jorieke is elke dinsdag t/m donderdag te horen tussen 10 en 12 op Groot Nieuws Radio.
 • Porterenee In deze podcast praat Renee Lamboo samen met haar man Kasper over alles wat met geld te maken heeft. Op een eenvoudige en ontspannen manier delen zij hun mening over geld door o.a. te vertellen hoe je kunt sparen en besparen op (onnodige) kosten. Ook beantwoorden zij vragen van luisteraars. Van hoe zorg ik dat ik de boodschappen kan betalen tot hoe zorg ik dat ik zo snel mogelijk hypotheek vrij ben, alles mag worden gevraagd en wordt advies op gegeven.
  Deze podcast komt elke vrijdagmiddag online.
 • Dit is de Bijbel Deze podcast heb ik nog maar net ontdekt. In deze podcast wordt je meegenomen in de bijzondere wereld van het meestgelezen boek ter wereld. Elke week wordt er samen met een gast een onderwerp besproken zoals: Waarom staat dit boek wel in de Bijbel en een ander boek niet? Moet je alles letterlijk nemen wat er staat? Is de Bijbel geschreven door God of door mensen?
 • Who´s your daddy In deze podcast gaat EO BEAM presentator Joram Kaat op zoek naar zijn vader. Joram is opgevoed door alleen zijn moeder en weet dus niet hoe het is om een vader te hebben. In deze podcast vertelt hij hoe dat voor hem was vroeger en hoe dat nu voor hem is en spreekt hij mensen die zijn vader beter hebben gekend. Een aanrader als je ook een vader hebt gemist en alleen door je moeder bent opgevoed.
 • Held in eigen verhaal In deze podcast hoor je persoonlijke ingrijpende verhalen van verschillende gasten. De eerste podcast die ik hier hoorde ging over een vrouw die jarenlang ziek werd gemaakt door haar eigen moeder (Munchhausen by proxy-syndroom). Ook andere onderwerpen zoals: 8 dagen overleven in de jungle na een vliegtuigcrash, schipbreuk overleven en 1 iemand 8 en een ander 40 uur zwemmen op open zee, het verhaal van een van de kinderen van Ruinerwold, onterecht 10 jaar vast in de gevangenis in Marokko en zo zijn er nog veel meer helden met hun eigen verhaal.
 • Willen jullie geen kinderen? In deze 7 delige podcast praat EO presentatrice Anne-Mar Zwart over het krijgen van kinderen en als dat niet vanzelf gaat. Elke aflevering vertelt Anne-Mar (soms samen met haar man) haar eigen verhaal en hoor je het verhaal van anderen zoals: Een vrouw die middenin het traject zit om zwanger te raken en waar ligt dan de grens?, een man die verteld hoe het is om als man kinderloos te zijn, informatieve verhalen van een gynaecoloog of een rouwdeskundige, want kun je rouwen om iets wat je nooit hebt gehad?
  Een podcast die ik al naar meerdere mensen heb gestuurd die een (tweede) kind willen maar waarbij dat niet vanzelfsprekend is. Een podcast die wat mij betreft iedereen zou moeten luisteren om het taboe te doorbreken en om meer te realiseren dat het krijgen van kinderen niet iets is wat bij iedereen zo makkelijk gaat.


  Welke podcast spreekt jou het meeste aan uit dit lijstje en ga je een keer luisteren? En welke podcast luister je zelf graag en vind je een aanrader? Ik ben benieuwd!