Het verzinnen van een naam

Ik heb dit artikel getypt op 10 mei 2019. Aardig tijdje terug dus. Omdat ik het zonde vond om alles te wissen wil ik jullie meenemen naar hoe het verzinnen van een passende naam is ontstaan.

‘Als je terug bent, ga je dan weer door met schrijven?’ ‘Ik hoop dat je doorgaat met bloggen.’ Super leuk zulke reacties. En omdat ik het ook leuk vond om te schrijven, het voelde voor mij als een soort uitlaatklep om alles waar ik mee zat, de leuke en minder leuke dingen te delen, wil ik het wel een kans geven en kijken hoever ik kom. Om met Pippi Langkous te spreken: ‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.’ Oké, dit is niet helemaal waar. Want ik heb het dus wel al eerder gedaan en ik weet ook wel dat ik het kan. Maar dit is toch anders. Op mijn reisblog schreef ik vrijwel alleen verhalen over mijn reis. Dat was ook best makkelijk omdat ik bijna elke dag iets meemaakte en regelmatig naar een andere plaats vertrok. Nu ben ik weer thuis en gebeurd er weinig spannends. Maar toch, als je er over na gaat denken merk ik dat er genoeg andere onderwerpen zijn die mij bezig houden en waar ik dus over kan schrijven. Pasgeleden deelde ik mijn gedachten in een Instagram bericht. Ik schreef daarin de reacties die ik van verschillende mensen had gekregen en het nu dus ook serieus een kans wil gaan geven. Er is alleen 1 obstakel dat mij tegenhoud: Een naam. Als ik een blog start heb ik een website nodig. Die website heeft een naam nodig. En daar houd het op. Ik ben zelf totaal inspiratieloos wat het zou moeten worden.

Wat ik wil en niet wil:

-Ik wil een korte, makkelijk te onthouden en te spellen naam.
-Ik wil niet gewoon mijn voor- en achternaam.nl, dat vind ik te zakelijk.
-Ik wil geen naam die ik iedere keer moet spellen.
-Ik wil een naam die omschrijft waar mijn verhalen over gaan zodat het voor de lezer gelijk duidelijk is. Enige lastige daaraan is dat ik nog niet precies weet waar mijn verhalen over gaan.

Genoeg om over na te denken dus. Dit werd het niet Mijnlevenalssingle… ik wil niet alleen daar de nadruk op leggen, en wat als ik wel een vriend krijg? Charlotteschrijft.nl bestaat al. Vrijgezellig stelde iemand voor. Even snel intypen op google, bestaat ook al. Oké, dan vrijengezellig? Tja, als je het zegt klinkt het wel leuk, maar zo aan elkaar?? Je leest automatisch wat anders..

Dit was dus allemaal tot een paar weken geleden aan de orde. Op een gegeven moment dacht ik, waarom ook moeilijk doen als het gewoon simpel kan: Je naam en erachter zetten wat je doet: bloggen. Charlotteblogt.nl of charlotteblogt.wordpress.com? Omdat ik nog niet weet hoe het gaat lopen en een eigen pagina ook wel wat kost pak ik het eerst rustig en veilig aan met wordpress.com. Wijzigen kan altijd nog.
Alleen tijdens het aanmelden kwam opeens de website charlotteblogtcom.wordpress.com. Ja zeg, dat vind ik niks! Weg met die com. Na even zoeken is het gelukt maar toen bleek dat charlotteblogt.wordpress.com al bestaat, net zo als charlotteschrijft. Toch maar wat anders verzinnen. Dat was zo gedaan: 1 van mijn bijnamen is Charlot en Charlot blogt vind ik wel lekker klinken. Dus keuze was snel gemaakt.

Daarom is vanaf nu de blijvende naam: Charlotblogt.wordpress.com.

Liefs,

Charlotte

Gepubliceerd door Charlotte

Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Ik ben Charlotte, 29 jaar en woon op het mooie toeristische Goeree-Overflakkee. In het dagelijks leven werkzaam op een vakantiepark in de buurt. Je kunt hier huis- tuin- en keukenberichten lezen over onderwerpen die dicht bij mij staan waaronder het alleen wonen. Ik vind het fijn om mijn hersenspinsels van mij af te kunnen schrijven en te delen. Daarom zal er zo nu en dan een blog online komen. Geen vaste dagen of vast aantal per week maar gewoon als ik er zin in heb. Like, reageer, geef tips, onderwerpen of wat je maar wilt. Word ik in ieder geval heel blij van :). Pak een kop koffie of thee en kijk eens rond. Er is genoeg leesvoer te vinden. Veel leesplezier! X Liefs, Charlotte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: