Alleen op vakantie

Op dit moment is het volop vakantie in Nederland. De meeste mensen zijn op dit moment op vakantie, net terug of kijken uit naar een vakantie.
Op mijn werk bij Centerparcs heb ik dagelijks te maken met vakantiegangers. Dagelijks hoor ik wel ‘ik heb alle tijd, het is tenslotte vakantie.’ Of, ‘Het is vakantie dus dan eten we lekkere broodjes.’ Een paar weken een andere omgeving ontdekken, je niet druk maken om het huishouden of het werk en niks moeten.

Maar hoe doe je dat als je alleen bent en niemand hebt om samen mee om vakantie te gaan? Je gaat niet in je eentje in een Centerparcs huisje zitten, tenminste ik niet. Of alleen met de vouwwagen naar een Franse camping rijden.

Daarom mijn tips hoe je ook als je alleen bent ook een leuke vakantie kunt hebben.

  1. Ga met een vriend of vriendin die ook alleen is. Zo leer je elkaar nog beter kennen. Of dat altijd positief is laat ik in het midden.
  2. Nodig jezelf bij vrienden met kinderen en bied aan dat je zo nu en dan wel op de kinderen wilt passen. Jij hebt aangenaam gezelschap en zij zullen je vast dankbaar zijn dat ze ook een avondje uit kunnen met kinderen.
  3. Meld je aan als vrijwilliger bij een kinder/tiener/jeugdkamp.
  4. Ga een (paar) jaar niet, spaar geld en ga voor een langere periode naar een land ergens ver weg.
  5. Ga met een groepsreis op pad. Je leert binnen no-time nieuwe vrienden maken en reist meestal met een enthousiaste gids die alles van het land en de omgeving weet. In 2012 ben ik met een groepsreis van https://www.beter-uit.nl/ op vakantie geweest naar Spanje.
  6. Ga als vrijwilliger werken bij een non-profit organisatie. Ik heb in 2013 2 maanden bij stichting Mercy Ships gewerkt. https://www.mercyships.nl/help-mee/aan-boord/vacatures/. Je leert jezelf kennen, verbeterd je Engels, beseft weer hoe goed wij het eigenlijk in Nederland hebben en kan (in)direct meehelpen om mensen het leven weer terug te geven.
  7. Bedenk of je familie/kennissen in het buitenland hebt wonen en vraag of je een week of een paar mag komen logeren. Done that in 2017 in Kenia. 2 weken op bezoek bij een vriendin in Nairobi. Zij had gezelschap en ik had een geweldige maar ook goedkope vakantie.
  8. Ga couchsurfen: https://nl.wikipedia.org/wiki/CouchSurfing. Het is gratis en je leert makkelijk nieuwe mensen kennen. Geen bed in een hotel maar een nachtje slapen bij iemand op de bank of in de logeerkamer. Mensen die hosten kunnen je gelijk het een en ander uitleggen over de omgeving en eventueel helpen om dingen te regelen.
  9. Ga backpacken! Oké, dit is wat langer dan de gemiddelde vakantie die je waarschijnlijk van je werkgever krijgt maar wel ideaal als je alleen bent: Je ontmoet dagelijks nieuwe mensen, komt op de mooiste plekken, leert nieuwe gewoontes en culturen kennen en je hoeft je totaal niet schuldig te voelen als je een paar dagen helemaal niks doet. Want je hebt genoeg dagen om op andere dagen wel iets actiefs te ondernemen.

Hoe ziet jouw ideale vakantie eruit?

Liefs,

Charlotte

Gepubliceerd door Charlotte

Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Ik ben Charlotte, 29 jaar en woon op het mooie toeristische Goeree-Overflakkee. In het dagelijks leven werkzaam op een vakantiepark in de buurt. Je kunt hier huis- tuin- en keukenberichten lezen over onderwerpen die dicht bij mij staan waaronder het alleen wonen. Ik vind het fijn om mijn hersenspinsels van mij af te kunnen schrijven en te delen. Daarom zal er zo nu en dan een blog online komen. Geen vaste dagen of vast aantal per week maar gewoon als ik er zin in heb. Like, reageer, geef tips, onderwerpen of wat je maar wilt. Word ik in ieder geval heel blij van :). Pak een kop koffie of thee en kijk eens rond. Er is genoeg leesvoer te vinden. Veel leesplezier! X Liefs, Charlotte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: