Ik verwijderde m’n Instagram account van m’n telefoon.

Als je me op Instagram hebt dan zul je het misschien wel hebben gemerkt. De afgelopen 4 maanden, ik heb even 3x moeten tellen of het wel echt klopt zo’n lange tijd, had ik m’n Instagramaccount verwijderd

Totdat ik m’n account verwijderde zat ik meerdere keren per dag op m’n account. Gewoon even scrollen, posten en weer weg. En dat dan vanaf het moment dat ik opstond totdat ik weer naar bed ging. Met als gevolg dat ik ’s avonds in bed nog een uur op Instagram zat. Tja, dat moet natuurlijk anders, maar de nieuwsgierigheid, of misschien wel verslaving(?) was groter.

Maar die ommekeer kwam vorig jaar november. Ik werd ’s ochtends wakker en pakte zoals iedere ochtend m’n telefoon om door m’n account te scrollen.
Als eerste las ik een post van iemand die schreef hoe blij ze was met de successen van de afgelopen jaren. Niks mis mee natuurlijk maar als je er soms van baalt dat jouw leven niet zo succesvol is verlopen en dezelfde dromen als die ander opschrijft die zijn uitgekomen en die bij jou dan niet zijn uitgekomen dan kan zo’n bericht wel even in het verkeerde keelgat schieten. ‘Waarom gaat het leven bij sommige mensen toch zo makkelijk?’ Met als gevolg dat ik de dag al in de downmodus begon. Dat is niet de bedoeling! Dus weg met dat account.

M’n account daadwerkelijk verwijderen vond ik wel een paar stappen te ver gaan. Ik vind het wel leuk om af en toe foto’s te kijken en op de hoogte te blijven van mensen om me heen. Ook staan er nog best veel foto’s van mijn Australië/Nieuw-Zeeland avontuur op Instagram en ik zou het zonde vinden om die kwijt te raken. Dus ik heb de afgelopen maanden wel eens rondgekeken maar dan hooguit 1 keer in de paar weken. En ik kwam er al snel achter dat een story plaatsen via internet met je mobiel gewoon echt niet te doen is.

Dus sinds een paar dagen heb ik m’n account weer opnieuw op m’n telefoon gezet en kan ik nu dus weer gewoon posten en scrollen zoveel als ik wil. Alleen heb ik nu minder die behoefte. Als ik iets heel belangrijks echt moet weten dan kom ik daar heus wel achter via wie dan ook. En zo niet, dan is het ook geen ramp.
Ik wil daar nu meer bewust mee bezig zijn en het meer in balans brengen.
Niet de hele dag bezig zijn met scrollen, berichten liken, berichten posten en bezig zijn met die paar likes die ik voor een bericht krijg maar gewoon delen wat ik leuk vind om te delen i.p.v. bezig zijn met onbelangrijke dingen zoals vergelijken met de meer succesvolle accounts van anderen.
Want naast berichten lezen over het zo schijnbare succesvolle leven van die ander, tenslotte heeft iedereen zo z’n gebreken alleen delen we dat niet zo snel online, was ik ook best veel bezig met het vergelijken van de accounts en het aantal volgers, ‘waarom heeft zij zoveel honderden of misschien wel duizend volgers terwijl ik er ‘slechts’ 202 heb?’ van anderen. Super onnodig om je daar druk om te maken weet ik nu. Des te meer volgers, des te meer kans dat er ook een hoop mensen tussen zitten die je niet kent en ook zogenaamde rotte appels die je op alles wat je deelt commentaar geven. En dat is wel het laatste waar ik op zit te wachten. Nu kan ik tenminste zeggen dat van de mensen die mij volgen ik bijna iedereen wel persoonlijk ken of heb gekend. En dat vind ik een stuk belangrijker dan die 1000 of duizenden volgers halen.

Heb jij wel eens een social media pauze genomen?

Gepubliceerd door Charlotte

Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Ik ben Charlotte, 29 jaar en woon op het mooie toeristische Goeree-Overflakkee. In het dagelijks leven werkzaam op een vakantiepark in de buurt. Je kunt hier huis- tuin- en keukenberichten lezen over onderwerpen die dicht bij mij staan waaronder het alleen wonen. Ik vind het fijn om mijn hersenspinsels van mij af te kunnen schrijven en te delen. Daarom zal er zo nu en dan een blog online komen. Geen vaste dagen of vast aantal per week maar gewoon als ik er zin in heb. Like, reageer, geef tips, onderwerpen of wat je maar wilt. Word ik in ieder geval heel blij van :). Pak een kop koffie of thee en kijk eens rond. Er is genoeg leesvoer te vinden. Veel leesplezier! X Liefs, Charlotte

2 gedachten over “Ik verwijderde m’n Instagram account van m’n telefoon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: