De voordelen van het single leven

Heb je nou al verkering?’ Is een vraag die regelmatig wordt gesteld. Want een geschikte man vinden om mee te trouwen, dat is tenslotte het hele doel in het leven. Dan is je leven af, compleet, perfect.. toch? Of, zo wordt het in ieder geval wel altijd gemaakt. Op social media, reclames op tv, zondag in de kerk als iedereen netjes met zondagse kleren en haren in de krul daar zit.

Als single is je leven nog niet af, compleet, en dat kan natuurlijk ook zo zijn of voelen maar net zo als het leven met een relatie/gezin niet perfect is zo is het leven van een single ook niet alleen maar eenzaam en saai.

Vandaag de voordelen van het leven als single.

 1. Je hebt nooit ruzie om de dekens of last van een snurkende partner. Op dit moment lig ik dit op mn bed te typen. een 1,40 bed voor mij alleen. Hoe moet dat als er ooit wel iemand hier komt wonen en slapen?
 2. Nooit ruzie om de afstandsbediening of de radio.
 3. Niemand die klaagt over het eten of dat het huishouden een rommel is. Vandaag at ik door omstandigheden om 19:00. Kan gewoon.
 4. Die lekkere luxe chocolaatjes van de markt die je hebt gekocht, die hoef je met niemand te delen.
 5. Kom je thuis na een dag werken, dan is het gewoon stil! Geen duploblokje waar je over struikelt of iets anders waardoor je áán moet staan. Gewoon jas uit, schoenen uit en niks.
 6. Op een vrije dag en dan bedoel ik echt vrij kun je de hele dag zelf bedenken wat je doet. Niks rekening houden met.. hele dag op de bank liggen netflixen? Niemand die je tegenhoud.
 7. Alleen wonen is ook best goedkoop qua boodschappen. Ik geef maximaal €30,00 per week uit en dan hoef ik de week daarna (bijna) niks te kopen. Vorige maand (januari) gaf ik €70,00 uit aan boodschappen die maand, gemiddeld €17,50 per week. Ik zou het knap vinden als je dat met een gezin lukt.
 8. Spontaan weg kunnen. Paar weekenden terug ging ik na werktijd spontaan logeren bij een vriendin. Even naar huis om om te kleden en gaan.
 9. Je wordt vaker en sneller gevraagd om te komen/blijven eten. Even om een bakkie bij een vriendin? Kans groot dat je mag blijven eten. Ik ga er overigens niet altijd automatisch vanuit maar als het wordt gevraagd zeg ik geen nee :).
 10. M’n favoriete bezigheid: uitslapen! En soms ben ik dan wel al wakker maar kan ik nog zo een uur blijven liggen. Als ik er niet uit moet waarom zou ik dat dan doen?
 11. Als ik er dan eenmaal uit ben geniet ik, wel alleen op m’n vrije dag van de stilte. Rustig ontbijten in pyjama op de bank en zo rond het middageten naar boven om aan te kleden. Want waarom zou je haasten?

Zo zie je, single zijn heeft ook zo z’n voordelen.

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan en dan bedoel ik misschien dingen waar je niet zo snel aan denkt. Maar dat is voor een volgende keer.

Gepubliceerd door Charlotte

Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Ik ben Charlotte, 29 jaar en woon op het mooie toeristische Goeree-Overflakkee. In het dagelijks leven werkzaam op een vakantiepark in de buurt. Je kunt hier huis- tuin- en keukenberichten lezen over onderwerpen die dicht bij mij staan waaronder het alleen wonen. Ik vind het fijn om mijn hersenspinsels van mij af te kunnen schrijven en te delen. Daarom zal er zo nu en dan een blog online komen. Geen vaste dagen of vast aantal per week maar gewoon als ik er zin in heb. Like, reageer, geef tips, onderwerpen of wat je maar wilt. Word ik in ieder geval heel blij van :). Pak een kop koffie of thee en kijk eens rond. Er is genoeg leesvoer te vinden. Veel leesplezier! X Liefs, Charlotte

Eén opmerking over 'De voordelen van het single leven'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: